Ytterligare en tung förlust på bortaplan

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarby stod till en början upp bra under dagens bortamatch mot IFK Norrköping. Matchen var trögspelad och inget av lagen lyckades ställa om tillräckligt snabbt för att skapa några klara chanser till en början. En mållös första halvlek bidrog däremot till ett mer bollpiggt Bajen, men som inte lyckades ta sig igenom Norrköpings sista tredjedel. Det var istället motståndarlagets Christoffer Nyman som sent i andra halvlek stod för matchens båda mål.

Till torsdagens bortamatch hade upp mot 3000 bajare åkt ner till Östergötland och stod tillsammans med hemmasupportrarna för en publiksiffra på 13 647. På PlatinumCars Arena blåstes matchen sedan igång och motståndarlaget startade fysiskt med tuffa närkamper där både Tesfaldet Tekie och Viktor Djukanović fick smaka på konstgräset tätt inpå start.

Hammarby skapade en av matchens första chanser i den 13:e minuten när Mads Fenger hittade ut till Simon Strand långt ner på högerkanten som spelade snett inåt bakåt till Loret Sadiku som i sin tur fick en bra träff men där bollen gick i utsidan av målburen. Norrköping svarade sedan med nästa chans, detta efter att Simon Strand dragit ner Arnor Sigurdsson vilket ledde till matchens första varning och sedan en frispark utanför straffområdet. Sigurdsson stod för frisparken själv och Arnor Traustasons avslut blev nästintill farligt men rullade utanför kortlinjen.

Sedan kom Nahir Besara rättvänd på mittplan och hittade fram till Djukanović som petade sig förbi Anton Eriksson, han avslutade sedan längst marken men Oscar Jansson sträckte ut och räddade. Kort inpå avlossade Besara ett hårt skott själv från långt avstånd, här blev det jobbigt för Jansson då bollen studsade nära målet, men Jansson lyckades styra ut bollen till hörna.

I andra halvlek startade ett mer bollpiggt Bajen som lyckades pressa ner Norrköping. Däremot lyckades man inte avancera spelet på den sista tredjedelen och skapade inga klara chanser. Det dröjde hela 66 minuter innan andra halvleks första målchans kom. Det var när Oscar Jansson släppte ifrån sig en farlig retur till Djukanović som kom till avslut, men där Jansson återigen täckte bra. Efter två byten tog Norrköping kommandot över spelet och i den 79:e minuten nådde Marcus Baggesen, Christoffer Nyman i Bajens straffområde som nickade in 1-0. Kort därefter startade Sigurdsson ett anfall på mittplan och spelade ut till Victor Lind som kom med ett inlägg. Vito Hammershöj-Mistrati nickade i sin tur ned till Nyman som gjorde 2-0.

I slutminuterna blåste domarteamet frispark för att Simon Strand dragit ned Sigurdsson igen, han fick då sin andra varning för kvällen och blev utvisad.