toggle menu

Arvidsson och Lekström inför Skoftebyn – "Behöver komma upp i nivå"

Av Redaktionen, Publicerat för 4 år sedan.

I onsdags vann Hammarby återigen hemma i Eriksdalshallen. Med 6-4 mot Strängnäs är man obesegrade på hemmaplan men trots det är inte Fredrik Arvidsson och Benny Lekström helt nöjda med matchen. Här berättar Bajens straffskytt och lagets målvakt om den matchen, och de blickar även mot dagens bortamatch mot Skoftebyn i Trollhättan som börjar 15.00.

 

Hur upplevde ni matchen mot Strängnäs från era respektive positioner?
– Matchen var ganska svajig från vår sida. Andra halvlek var bättre, men vi kom inte upp i den nivån vi brukar vara på och vill vara på. Men en vinst är alltid skönt, säger Fredrik Arvidsson.

 

– Jag tror att vi såg det som en enkel match, men det finns inga enkla matcher i årets SFL. Vi höll inte ihop som ett lag vilket ändå varit vårat signum tidigare år. Vi red trots allt ut stormen och får ta lärdom av det, säger Benny Lekström.

 

I matchen blir det du Fredrik som får slå tre tiometersstraffar, efter att Strängnäs dragit på sig fler än fem regelbrott. Du sätter två av dem. Berätta hur tankarna går i en sådan straffsituation.
– Just denna situation har jag inte förberett mig på, att det var jag som skulle lägga straff, så det kom som en liten överraskning. I situationen är allt psykiskt spel mellan målvakten och mig. Sedan var mina egna tankar mer att lägger jag bollen hårt och lågt vid stolpen så går den in. Vid andra och tredje straffen blev det mer funderingar, men jag lyckades med två av tre. Så det känns okej, men det skulle kännas bättre att få sätta dit alla såklart.

 

Benny, både du och Tolga Ayranci var skadade inför premiären. Du vann matchen mot klockan och hann tillbaka till seriestarten där du höll nollan mot Norrköping. Nu har du spelat ytterligare två matcher hyggligt tätt och nästa match är redan på söndagen. Slitsamt. Hur känns kroppen och hur är formen?
– Inför premiären hade jag bara genomfört en fullständig träning och var inte alls i form. Jag gick bara på rutin och premiärnerver. Jag var helt slut efter matchen, eftersom jag inte hade hunnit träna upp flåset. Jag börjar komma i form nu, men behöver fler matcher i kroppen. Det blir lite småmissar här och där. För mig är det viktigt att göra missar för att skapa kunskap och rutin.

 

– När vi väl mötte Örebro så fick vi nog alla en käftsmäll. Det var en liten väckarklocka på att det finns andra lag! Det är inte självklart att vi ska vinna bara för att vi regerande mästare. Det visade sig kanske ännu mer i matchen mot Strängnäs. Efter en stor förlust för dem kan det se ut som en enkel match för oss. Men om vi inte ger 100 procent är vi inte bättre än någon annan. Alla vill slå de svenska mästarna, så vi kan aldrig slappna av.

 

I dag väntar som sagt ett bortamöte med Skoftebyn. De har fått tillbaka en av förra säsongens brassar och dessutom tagit in två tekniska italienare. Benny, hur mycket analyserar du motståndarna inför en match?
– Det viktigaste för mig är att fokusera på mig själv och på lagets samarbete. Med det menar jag att det tar upp den mesta av tiden, och analys av motståndare är bara en liten del i förberedelsen. Risken är att det blir för mycket information som jag inte klarar att ta in på så kort tid.

 

Vad krävs för seger i Trollhättan?
– Det är en av årets svåraste bortamatcher som jag ser det. För att vinna måste vi spela som fjolårets Bajen och göra det tillsammans, säger Lekström.

 

– Ja, vi behöver komma upp i vår normala nivå, där vi ska ligga. Gör vi det så kommer det bli en bra futsalmatch och då tror jag också att vi får med oss tre pinnar hem till Söder, avslutar Arvidsson.

 

 

Matchen ser du gratis i appen SFL Live. De närmaste hemmamatcherna spelas den 18 oktober mot Torslanda och den 25 oktober mot IFK Göteborg.

 

Foto: Bajen Futsal

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS