toggle menu

Atilla Börjeson ny scout- och rekryteringsansvarig för pojkakademin

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Atilla Börjeson är ny scout- och rekryteringsansvarig för Hammarby pojkakademi. Fokuset kommer att ligga på åldrarna 14-19 år och Börjeson efterträder Philip Berglund, som under slutet av 2022 blev sportchef för Brommapojkarnas herrlag. Atilla har sin bakgrund i Sollentuna FK där han verkade i hela 23 år, och där han varit med om att bygga upp klubben. Rollerna har främst varit sportchef för herrlaget som spelar i Ettan Norra samt ansvar för klubbens akademi. Atilla är 51 år gammal och bor i Sollentuna med sin familj.

 

Atilla, varför väljer du att komma till Hammarby?
– Hammarby har gjort mycket bra på senare år och det kändes intressant att få hoppa på den resan, där det känns som att det tas nya steg hela tiden. De senaste åren har ju akademin varit bäst i många ålderskullar, men i slutändan handlar det om att få upp fler individer till A-laget, och där hoppas jag kunna bidra.

 

Vad kommer ditt uppdrag att vara?
– Uppdraget som jag fått handlar om att identifiera och rekrytera spelare som i slutändan kan spela i A-laget på Tele2 Arena. Först och främst kommer jag att fokusera på den interna scoutingen, eftersom det redan finns massor av talang i de egna leden. Därefter blir mitt fokus på Stockholm som ju är en stor stad med mängder av spelare. Den marknaden är inte uttömd än och kommer nog aldrig att bli.

 

– Sist men inte minst kommer jag att jobba över hela Norden, som blir mitt upptagsområde. Vi har numera också otroligt fina boendefaciliteter i Vega för de spelare som vi rekryterar utifrån och en härlig kraft i vår sociala coach Ahmed Abdirahim, som jag kommer jobba väldigt nära, och som gör ett fantastiskt jobb med att bidra till dessa killars utveckling även utanför fotbollsplanen. Det ska bli väldigt roligt att komma igång med arbetet!

 

Pojkakademichef Jocke Rydberg kommenterar nytillskottet:
– Det är stimulerande att få in en så sympatisk och kompetent person som Atilla. På bara ett par veckor har han kommit in i verksamheten på ett mycket bra sätt, och jag är övertygad om att han kommer förstärka organisationen och långsiktigt leverera ett stort värde till Hammarby. Han har också ett beprövat öga för talang då många spelare har gått vidare till högre nivåer genom hans verksamhet i Sollentuna. Detta kommer bli kanon! Välkommen till Hammarby, Atilla Börjeson!

 

 

Foto: hammarbyfotboll.se

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS