toggle menu

Bajen avslutade P17-gruppspelet med vinst mot Haugesund – "Bådar gott"

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarby hade två tunga förluster bakom sig i Skandinaviska Mästerskapens P17-gruppspel, men mot Haugesund kom trepoängaren – en 5-4-seger ungefär så händelserik som siffrorna antyder. Dennis Asprilla blev tvåmålsskytt i första halvlek, men drog även på sig sitt andra gula kort i början av andra. Bajen lyckades alltså trots det ta hem vinsten. Övriga målskyttar blev Simon Garcia, Oliwer Stark och Wilson Lindberg. Nu väntar Rosenborg i match om femte plats.

 

Tränare Charbel Selwan om segern:
– Vi genomför en gedigen första halvlek, där vi är dominanta med bollen. Motståndarna får jaga mycket boll och vi tar oss förbi, till ytor som är attraktiva. Vi har dock lite problem att få kontroll över motståndarnas kontringar och tidiga inspel i boxen. Vi går upp till en 4-1-ledning, men lite från ingenstans gör Haugesund 4-2 innan paus.

 

– Andra halvlek börjar inte bra. Vi släpper in 4-3 direkt och får tryck emot oss och tyvärr drar vi även på oss ett rött kort efter två gula, vilket gör att vi har 42 minuter plus tillägg av att försvara vår ledning framför oss. Och vårt numerära underläge får en usel start, när Haugesund gör 4-4. Men grabbarna kämpar förtjänstfullt och sliter i överflyttningar för att stänga ytor och skydda egen box. Vi lyckas även kontra in 5-4 och freda eget straffområde, och nyper en väldigt skön och välbehövlig vinst. 

 

– Spelarna ska ha en enorm eloge för sitt slit och sin mentalitet, att med en man mindre gå vinnande ur en tuff batalj mot ett skickligt norskt motstånd. Detta bådar gott för framtiden.

 

 

Den avslutande placeringsmatchen mot Rosenborg spelas klockan 11.15 på söndagen. Gratis sändning finns på denna länk.

 

 

Arkivfoto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS