Bajen hämtade upp 0-3 till 3-3 i Göteborg

Av Eva Fransson, Publicerat för 7 år sedan.

Det var en märklig föreställning som spelades i regnet i Göteborg i dag. Göteborg var riktigt effektiva i första halvlek och ledde med 3-0 i paus. Trots det stora underläget var inte Hammarby helt chanslösa, utan hade också lägen. Och i andra halvlek var det Bajen som satte full fart och gjorde tre mål, och var närmast ett fjärde, inför 325 åskådare inklusive några hammarbyare.

Lagen kom till matchen med förlust i förra omgången. Göteborg förlorade mot Linköping med 5-1 på bortaplan medan Hammarby förlorade hemma mot LB07 med 2-1 efter en riktigt dålig första halvlek.

Redan i den tredje minuten kom första målet i den här chansrika matchen. Hemmalaget fick en frispark ett par meter utanför straffområdet, till vänster. Elin Landström petade snyggt till Beata Kollmats som fick till ett riktigt bra och lågt skott, och det gick in vid bortre stolpen bakom Emma Holmgren.

Göteborg hade några halvlägen, framförallt genom Pauline Hammarlund och Rebecka Blomqvist. I den 12:e minuten var Julia Zigiotti nära för Bajen, då hon avslutade på Olga Ekbloms vänsterinlägg. Tyvärr för Hammarbys del gjorde Fanny Lund i hemmamålet en riktigt fin räddning till en resultatlös hörna.

I den 24:e minuten kom istället nästa kalldusch för de grönvita, 2-0 genom Nathalie Persson. Hon avslutade på ett högerinlägg från finska Adelina Engman, som inte Hammarbyförsvaret lyckades rensa bort ordentligt – bollen gick istället till Persson, som satte den i mål bakom en chanslös Holmgren.

I den 32:a minuten kom även 3-0 av Rebecka Blomqvist. Återigen var det Engmans högerinlägg som låg bakom målet. Blomqvist kom före bevakningen och nickade ner bollen i gräset och in i mål. Det speglade absolut inte matchbilden i det läget. Hammarby hade sedan några distansskott framförallt genom Filippa Angeldahl, som ställde in siktet i första halvlek.

Inför andra halvlek gjorde Bajen ett byte. Cathrine Dahlström gick ut och in kom Frida Sjöberg. Olga Ekblom gick ner som högerback.

Angeldahl, som i första halvlek skjutit och skjutit, stod för reduceringen redan i den andra halvleks första spelminut. Med lite tur och mycket skicklighet tog hon sig förbi flera göteborgsspelare på vänstersidan av straffområdet – och avslutade sedan snyggt, med ett skott i bortre krysset. Väldigt vackert och upphämtningen hade börjat i ruggvädret.

Några minuter senare var Olga Ekblom nära efter att ett vänsterinlägg skarvats till henne, men volleyavslutet gick precis utanför. Hammarby dominerade nu matchen. I den 52:a minuten tog sig Anna Oscarsson förbi Elin Landström på högerkanten och passade till Frida Sjöberg som avslutade, men Lund i målet räddade återigen till hörna. På efterföljande hörna kom ännu en reducering. Efter att ett skott blockerats fick Bajen åter tag i bollen i straffområdet. Passningen bakåt nådde Elena Sadiku som avslutade med ett lågt skott, som gick in bakom Lund.

Hammarby fortsatte att dominera matchen, där Göteborg och Hammarlund stack upp lite då och då. I den 65:e minuten kom den kvitteringen genom Julia Zigiotti, som trots att hon hade två försvarare emot sig kunde avsluta med ett kanonskott. Rättvist och skönt!

I den 74:e minuten var man även nära ett fjärde mål på hörna när en nick räddades på mållinjen. Matchen slutade dock 3-3, efter Hammarbys fina upphämtning i andra halvlek.