toggle menu

Blandade ungdomsresultat – tre tränarröster om helgens matcher

Av Mattias Jansson, Publicerat för 11 månader sedan.

Vid sidan av A-lagsmatcherna lirade alla de tre äldsta talanglagen i helgen. HTFF föll i lördags med 0-1 i en match mot FC Stockholm “borta” på Hammarby IP där det mesta gick emot. På söndagen spelade de båda U19-lagen prestigemöten där P19 3-1-besegrade tabellettan IFK Göteborg medan F19 förlorade med 3-4 borta mot AIK. Här berättar huvudtränarna om matcherna.

Fredrik Samuelsson om 0-1 mot FC Stockholm

– Första halvlek är relativt bra ifrån vår sida. Motståndarna bjuder upp till kamp och båda lagen har en ambition att pressa högt och ta tag i bollinnehavet, något vi lyckas bäst med. Vi skapar mest målchanser och bränner tyvärr också en straff. I slutet av första halvlek drabbas vi av en tvivelaktig utvisning och andra halvlek speglas såklart av detta faktum.

– Första 20 efter paus är vi tillbakapressade. Vi lyckas inte riktigt hålla motståndarna utanför oss och detta faktum kostar oss också ett mål. Efter målet höjer vi oss och kan trots att vi spelar en man kort skapa en del högoktaniga målchanser. Vi blir även nekade en ganska tydlig straff och tyvärr hade vi inte marginalerna med oss denna dag.

– Som helhet ett steg i rätt riktning oaktat slutresultatet. Vi uppträdde överlag med större koncentration och närvaro än under tidigare matcher. Kan vi bygga vidare på detta, både i träning och i match, så kommer vi ta steg framåt som individer och som ett lag.

Klicka för matchfakta och tabell.

Amin Faily 0m 3-1 mot IFK Göteborg

– Vi tar emot serieledarna “Blåvitt” på ett för dagen soligt Hammarby IP och tar tag i taktpinnen direkt från start, genom ett stort bollinnehav och ett aggressivt försvarsspel där vi går segrande ur de flesta duellerna Efter 23 minuter får vi utdelning på vårt stora bollinnehav och Adam Akimey gör 1-0. Ett resultat vi tar med oss till halvtidsvilan.

– I paus pratar vi om att inte tappa fokus utan att gå ut och fortsätta vara noggranna, våga vara modiga, hålla i bollen och spela som att det står 0-0. Och om att vara beredda på ett aggressivare IFK i andra halvlek. Precis som väntat, så kommer motståndarna ut aggressivare och vi börjar stressa vilket resulterar i en mer böljande matchbild de första fem-tio minuterna. Men killarna visar stor mognad när vi börjar dra ner tempot och vågar spela, trots att de spelar högre i sitt försvarsspel, och det tar udden av “Blåvitt” som inte riktigt vet hur de ska komma åt oss. Mitt i halvleken gör vi 2-0 genom Adam igen, och det håller sig till minut 85 då vi slarvar och bjuder på ett reduceringsmål. Men tre minuter senare gör Seif Ali Hindi 3-1 och vi vinner matchen.

– Detta var vår bästa prestation sedan jag kom till Bajen. Det vi i staben har implementerat under träningar är just att vara modiga, våga hålla i bollen, ha längre anfall, behålla lugnet och se lösningar trots ett högre försvarsspel från motståndarnas sida. Det tycker jag syns väldigt väl i den här matchen och jag är oerhört stolt över sättet som killarna genomför den.

Pierre Fondin om 3-4 mot AIK

– Vi får en drömstart på matchen där vi leder med 2-0 efter sex minuter, utan för den skullen vara superbra. Tyvärr kommer deras reducering lite för fort för att vi ska kunna vara lite bekväma med vår ledning. Sedan svänger matchen lite fram och tillbaka, där båda lagen försöker pressa högt vilket resulterar i en del lägen för båda lagen. Men även ytorna bakom båda lagens höga backlinjer ger en del chanser. En svängig första halvlek alltså, där AIK också hinner kvittera innan halvtid.

– I andra halvlek ser matchbilden ganska lik ut, men AIK är bättre på att förvalta sina chanser och går upp till en 4-2-ledning. Under de sista 25 minuterna försöker vi trycka på för att hitta tillbaka in i matchen, men reduceringen kommer i matchens sista ordinarie minuter och därefter hinner vi inte komma närmare. En jämn match, men AIK är lite skarpare i de avgörande lägena.