toggle menu

Bortasegrar för HTFF och P19 – Samuelsson och Faily om matcherna

Av Mattias Jansson, Publicerat för 1 år sedan.

Samtidigt som herrarna bortabesegrade Mjällby, så tog även HTFF och P19 trepoängare på resande fot. Ettan Norra-mötet med Piteå på LF Arena slutade med 2-1-seger efter ett drömmål signerat skytteligatrean Deniz Gül, medan Hammarby vann den P19-allsvenska matchen på Gaisgården med hela 5-0. Här berättar huvudtränarna om respektive match.

 

 

 

Fredrik Samuelsson om 2-1-vinsten i Piteå

 

– Vår första halvlek är relativt bra. Det höga försvarsspelet genererar i många bollvinster och håller motståndarna långt ifrån vårt mål. Anfallsspelet är helt okej och vi skapar fler målchanser än vi gjort under föregående matcher. Dock har vi en del slarviga bolltapp i vår speluppbyggnad som Piteå tack och lov inte lyckas utnyttja. Vi gör två fina mål i första akten, där Deniz 0-1 är en mycket fin individuell prestation och där Nobel Gebrezgi fyller på med 0-2.

 

– Andra halvlek är sämre från våran sida. Piteå trycker upp mycket folk och sätter press mot vår backlinje. Detta medför att vi får stora ytor att kontra på, men tyvärr är vi inte tillräckligt skickliga för att utnyttja detta. Samtidigt slarvar vi en del i vårat etablerade anfallsspel, med bolltapp som följd, och detta gör att tvåmålsledningen aldrig känns särskilt trygg. Reduceringen känns mest som en tidsfråga och när den kommer på övertid blir matchens sista minuter onödigt spännande.

 

– Som helhet en godkänd insats, men vi behöver bli stabilare under 90 minuter. Extra plus till Montader Madjed som kommer ner ifrån A-laget och verkligen visar prov på sin skicklighet, framförallt under första halvlek.

 

Klicka för matchfakta och tabell.

 

 

Amin Faily om 5-0 borta mot GAIS

 

– Vi åker ner till Göteborg för att möta ett GAIS som slåss i botten av tabellen, men som efter sommaruppehållet tagit sju av tolv möjliga poäng. Vi inleder i ett rasande tempo och sätter en hög press, vilket tvingar GAIS att slå bort bollen okontrollerat och vi får tidigt en hörna som blir till tre. Efter att de med stort besvär lyckats avvärja de två första hörnorna når Oscar Fayli högst på den tredje och nickar dit ledningsmålet. Planen var liten till storleken och det resulterade i en halvlek med mycket närkamper och dueller som vi oftast gick segrande ur. 1-0-ledningen borde ha varit större i paus, då vi skapat gott om lägen för tvåan.

 

– Snacket i halvtid handlade om att inte gå ner i tempo och att fortsätta vara intensiva utan boll, men bli lugnare med boll. Att ha tålamod och vara snabbare med att ge bollhållaren spelbarhet. Men viktigast av allt, att vara ödmjuka. Vi leder bara med ett mål och det är 45 minuter kvar.

 

– Men utdelningen dröjer inte länge. Vi börjar andra halvlek på samma sätt om första, och inom loppet av tre minuter har vi gjort både 2-0 och 3-0 genom Seif Ali Hindi och Mansoor Dawlat, och punkterat matchen. Trots 3-0 slår vi inte av på takten, utan fortsätter spela med samma fokus och intensitet. Edvin Bajrovic gör fyran och Kalle Stregart fyran innan domaren blåser för full tid.

 

– Vår träningsvecka inför den här matchen handlade mycket om två ledord: fokus och kravställning. Att hela tiden ha ett fokus där vi ser varje moment, exempelvis hörna, frispark, inspark och så vidare som ett tävlingsmoment. En match i matchen som vi ska vinna. Och att ha en hög kravställning, på sig själv och på medspelare; att alltid vara påkopplad och ge 100 procent i varje aktion, i 90 minuter. Detta såg man sedan tydligt mot GAIS. Vi var på tårna och ville vinna varje aktion, medan kravställningen på varandra var hög. Ingen fick vika från jobb eller matchplan, oavsett tidpunkt i matchen eller vad det stod på tavlan. Nu jobbar vi vidare inför Malmö FF borta nästa helg.

 

Klicka för matchfakta och tabell.

 

 

Arkivfoto: Mattias Saaranen

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS