toggle menu

Edlund: "Alltid skönt att göra mål och bidra"

Av Mattias Jansson, Publicerat för 7 år sedan.

Hammarbys offensive mittfältare Olle Edlund, som ju fyllde 17 helgen efter att han för första gången fanns med på en allsvensk bänk, var snabb ur duschen efter dagens U19-seger. Då de andra tre målskyttarna berättat om baljorna i HTV, vill vi förstås också veta lite även om Olles mål, och om hans upplevelser de senaste veckorna. – En perfekt erfarenhet för framtiden, säger han om A-uttagningarna.

 

Till att börja med – hur gick dagens 4-1-mål till?
– Abel och Elias satte in en bra press, vilket gjorde att Sundsvall blev stressade, och skickade bollen blint in i banan. Då snappade jag upp bollen och drev mot mål, och sköt väl ungefär två meter utanför straffområdet, i bortre hörnet.

 

Fem minuter på planen innan du avgjorde mot Sollentuna, tre minuter innan målet i dag… 
– Det har varit väldigt tacksamt att komma in, då vi har sprungit ner motståndarna i första halvlek, och då man kommer in med energi får man lätt mycket ytor och boll. Alltid skönt att göra mål och bidra till tre poäng.

 

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Jag är en offensiv mittfältare med bra spelförståelse som gillar att utmana och komma rättvänd mot en backlinje. Kan även spela ytter och defensiv.

 

En fin vårsäsong för U19-laget så här långt.
– Ja, allt har funkat väldigt bra sedan tränarna Klebér och Antonio (Andrić, reds. anm.) kom in, och alla verkar vara på väg mot samma mål.

 

Och säkert extra kul för dig och Elias, med A-matcherna?
– Att vara med A-laget har varit helt fantastiskt och en perfekt erfarenhet för framtiden. Alla i laget har tagit hand om oss väldigt bra och man har verkligen känt sig välkommen.

 

Foto: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments