toggle menu

Ellen Gibson fortsätter i Hammarby

Av Mattias Jansson, Publicerat för 1 år sedan.

Ellen Gibson har 20 säsonger i Hammarby IF bakom sig, med 194 tävlingsmatcher och sju pytsar i representationslaget. Nu står det klart att vi får se klubbikonen på det grönvita balansmittfältet i ytterligare minst två år, då ett nytt kontrakt tecknats med 26-åringen. – Jag känner en stor stolthet över att få fortsätta representera Hammarby, säger ”Gibbe”.

 

Ellen Gibson växte upp på Tegelviksgatan och började joxa med trasan i grönvit skrud redan som fyraåring, då hon tjuvstartade och fick haka på storasyrrans lag i Hammarbys bollskola. Resten av historien har berättats gång på gång på gång, för trotjänaren har aldrig tvekat att förlänga kontrakten med moderklubben.”Gibbe” gjorde damallsvensk debut på Hammarby IP redan som 15-åring, i en 0-1-förlust mot blivande mästarna LdB FC Malmö den 10 oktober 2011. Bortsett från ett kortare studieuppehåll i USA strax efter gymnasietiden har Ellen konstant representerat Hammarby IF i över två decennier.

 

Bajens första degradering från allsvensk nivå någonsin var vid tiden för debuten ett faktum, och för flicklandslagsmittfältaren som gjorde dussinet starter i Norrettan året därpå, så skulle det kommande decenniet i HIF bli både toppar och dalar – allsvenska avancemang och nedflyttningar till Elitettan. Hela den resan, fram till dagens tillvaro med högre klubbambitioner som gör att lindansandet känns avlägset, har Ellen Gibson funnits med på.

 

Den 29 maj 2022 kom också den defensiva mittfältspjäsens första allsvenska mål, en drömträff borta mot IFK Kalmar. Efter att ha klivit över 100 seriematcher under säsongen 2019 kommer “Gibbe” alltså nu med all säkerhet att snart också spräcka 200-vallen, och därmed sälla sig till en exklusiv grönvit skara. Känner vi Gibson rätt, så bryr hon sig nog emellertid desto mer om att fortsätta bidra på planen.

 

Kenta Jönsson

 

– Det känns fantastiskt roligt att ha förlängt mitt kontrakt med Hammarby. Jag känner en stor stolthet över att få fortsätta representera Hammarby, min moderklubb som ligger mig väldigt om hjärtat och som jag har spelat för sedan jag var fyra år. Det ska bli mycket spännande att få fortsätta vara med på resan och att utvecklas i klubben tillsammans med spelare, ledarstab och supportrar. Jag är laddad och känner mig förväntansfull inför nästa år, säger Ellen Gibson.

 

– Ellen bidrar på varje träning och match oavsett om hon är på plan eller ej. En fantastisk karaktär, och jag betvivlar att hon någonsin varit mer vältränad än nu. Jag tror hela Hammarby är glada över att Ellen är med oss minst två år till, säger sportchef Johan Lager.

 

 

Foto: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS