toggle menu

Elsa och Fanny lämnar Hammarby

Av Marcus Bolldén, Publicerat för 1 år sedan.

Arbetet inför nästa år är redan i full gång och det står det nu klart att det inte blir någon förlängning för Elsa Karlsson och Fanny Hjelm, vars nuvarande avtal löper ut vid årsskiftet.

 

– Fanny och Elsa har varit med oss de senaste åren och varit viktiga pusselbitar på vår väg framåt – Elsa redan från andra Elitettan-året. Konkurrensen i laget är tuff nu och vi tvingas att ta svåra beslut. Båda spelarna har varit professionella och gett sitt bästa för laget i alla lägen. Vi tackar Fanny och Elsa för deras tid hos oss och önskar dem stort lycka till framöver, säger sportchef Johan Lager.

 

Elsa Karlsson

 

Oskarshamnsfödda Elsa Karlsson värvades in från IFK Kalmar inför 2020 och var en av grundpelarna i uppflyttningen till OBOS Damallsvenskan, då hon kom att spela samtliga (!) tävlingsminuter under säsongen. Trots hemvist i de bakre leden har säkert många förknippat Elsa med viktiga mål framåt – inte minst på hörna – där vårens sena avgörande borta mot Djurgården nog får ses som det allra främsta. Totalt blev det 74 tävlingsmatcher på tre säsonger i Hammarbytröjan. Så här sammanfattar Elsa sin tid i Bajen:

 

Jag var uppe och provtränade med Bajen på ett isigt Kanalplan och fick då kontrakt i en förening som ville tillbaka till toppen. Nu tre år senare tittar jag tillbaka på de här åren med enbart stolthet och glädje. Vilken resa!

 

År ett; jag gjorde en “perfect season” och fick vara med och ta Bajen tillbaka till finrummet under ett år som inte liknade något annat jag tidigare upplevt. Våra fans har varit med hela resan, men då utanför stängsel runt om i landet och firandet vid Gullmarsplan efter att det allsvenska kontraktet var säkrat är något jag sent kommer att glömma.

 

Foto: Henric Wauge

 

År två; nykomlingar i Sveriges högsta serie och vi gjorde det bra. Innan sommaren låg vi på en utav Europaplatserna och publiken började äntligen få komma tillbaka till arenorna. På min födelsedag spelade vi derby mot AIK på Nya Söderstadion inför hela 18 537 i publiken och damfotbollen och Hammarby gav eko världen över.

 

Foto: Kenta Jönsson

 

År tre; det svåra andra året i högsta serien. En säsong som har haft både toppar och dalar, men också den första säsongen när våra fans fick vara med oss från början till slut. Jag fick också göra mitt sista mål i klubben på övertid mot Djurgården och det var en svårslagen känsla att få skriva historia och fira tillsammans med alla grönvita!

 

Nu är det dags för andra att fortsätta skriva historia på denna resa och bana väg för damfotbollen i Sverige, Europa och världen. Jag är säker på att resan bara har börjat och är evigt tacksam att jag fick vara en del av den. Att dra på sig den grönvita tröjan har alltid varit en ära. Till alla lagkamrater, ledare, personal i klubben, sponsorer och fans som stöttat mig och laget under mina år i klubben vill jag rikta ett STORT TACK från botten av mitt hjärta! Ni är guld värda!

 

Foto: Bildbyrån

 

Fanny Hjelm

 

Mariehemsfostrade Fanny Hjelm anslöt till Södermalm från Umeå IK inför fjolårets återkomst i OBOS Damallsvenskan. Den erfarna innermittfältaren var en viktig pusselbit gällande etableringen i högsta serien, även om både 2021 och 2022 delvis spolierades av vissa skadebekymmer. Med sina totalt 36 tävlingsmatcher i Hammarby till protokollet är Fanny nu över 100 damallsvenska matcher för karriären och lämnar ett Bajen som ogenerat kan titulera sig bäst i stan. 

 

Foto: Henric Wauge

 

– Jag är väldigt glad och tacksam över mina två år i Bajen. Här har jag fått äran att spela tillsammans med extremt duktiga fotbollsspelare som jag även trivts väldigt bra med vid sidan av planen. Det har även varit en otrolig upplevelse att få spela inför våra fantastiska supportrar som stöttat oss i med- och motgång. Rekordmatchen förra hösten är ett av de minnen jag kommer bära med mig resten av livet. Bajen med sin professionella miljö och satsning har något stort på gång och det ska bli väldigt intressant att följa resan ut i Europa, säger Fanny.

 

Hammarby Fotboll tackar varmt för insatserna i Bajen och önskar all lycka i fortsättningen!

 

Foto överst: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS