toggle menu

Emma Jansson lämnar Hammarby

Av Mattias Jansson, Publicerat för 1 år sedan.

Efter 183 seriematcher i Bajens skrud, därav 116 framträdanden och 50 mål de senaste fem säsongerna, går Emma Jansson nu vidare i karriären. 26-åringen som hade ett utgående kontrakt har valt att inte förlänga.

 

– Emma hade ett utgående avtal med oss och vår intention har hela tiden varit att skriva ett nytt avtal med Emma. Vi konstaterar att vi inte nått en ny överenskommelse och därmed skiljs våra vägar åt här. Emma har varit otroligt viktig för oss under min tid som sportchef. Jag och klubben vill tacka Emma för många fina år i Hammarby och önska henne lycka till framöver, säger sportchef Johan Lager. 

 

En då 16-årig Emma Jansson hämtades till Hammarby från moderklubben IFK Sollentuna sommaren 2012 och bidrog med tre mål på nio matcher till att laget, som ramlat ur Damallsvenskan, åtminstone blev sexa och därmed kvalificerade sig för den nya Elitettan. Tonåringen hittade rätt redan i debutinhoppet mot Vasalund. Väl i den rikstäckande andradivisionen kom det definitiva seniorgenombrottet, med tolv baljor på 23 matcher.

 

Även 2014 snittade Jansson runt en pyts varannan match och den här gången klev Bajen åter upp i finrummet. Sejouren blev bara ettårig då Hammarby ramlade ur med ett måls marginal, och Jansson valde då att gå till Eskilstuna United innan det blev spel i KIF Örebro under 2017.

 

HIF återvände återigen till Damallsvenskan inför 2018 och då kom också Jansson åter till klubben. Anfallaren blev lagets bästa målskytt men att sex baljor räckte till detta säger ju en del; de grönvita höll till i botten detta turbulenta år och föll ur. 24 poäng ”ska” man emellertid inte behöva göra det på; i år tog ju BP exempelvis hälften så få – trots en utökad serie – vilket räckte till kval. Resten är ju välbekant för de flesta. Bajen föll på Elitettans målsnöre 2019, men klev återigen upp året därpå, och dessa två säsonger var Jansson minst sagt bärande med 34 mål på sina 50 matcher.

 

Och nu etablerade sig Hammarby i högsta serien, mycket tack vare Janssons sju allsvenska mål. Under 2022 hade hon dock svårare att hitta en självklar plats på planen, även om hon oftast fanns med i startelvan; det blev spel såväl på det centrala mittfältet som längre fram i planen. Efter ett decennium, med det nämnda tvååriga uppehållet, i grönvit skrud är denna era nu över för den här gången.

 

Läs Emmas hälsning om tiden i Bajen här.

 

Hammarby Fotboll riktar ett varmt tack för insatserna i grönvitt och önskar lycka till i fortsättningen!

 

Foto: Aksel Örn Ekblom

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS