toggle menu

F19: Bajen överlägset mot DIF på Östermalm – "Tog jobbet för varandra"

Av Mattias Jansson, Publicerat för 1 år sedan.

Det är inte alltid som derbyn i F19-serien är renodlade F19-matcher, men Hammarbys bortamöte med Djurgården på onsdagskvällen var just en sådan uppgörelse. Efter ganska jämna inledande 45 minuter gick Bajen ifrån till en klar 5-1-vinst – och för Lykke Ihrfelt blev det en minnesvärd afton på Östermalms IP, då hon svarade för ett tvättäkta hattrick; tre mål i följd i andra halvlek.

 

Huvudtränare Pierre Fondin om 5-1-vinsten mot DIF:
– Vi startar matchen lite svajigt och har lite svårt att få grepp om matchen. Men vi växer oss in i tillställningen och börjar ta över mer och mer. Efter lite tryck kan Carmen Cernjul stå för en soloprestation och rulla in 1-0. Vi fortsätter att äga allt mer boll och skakar fram lite hörnor, vilket efter några försök resulterar i 2-0 via en konstspark av Sonja Windahl. Tyvärr släpper vi in 2-1 på sista sparken innan halvtidsvisslan.

 

– I den andra halvleken är vi det bättre laget och då Lykke Ihrfelt svarar för ett hattrick kan vi till slut vinna komfortabelt med 5-1. Stor eloge till en stark laginsats, där spelet inte alltid var det vackraste, men där vi tog jobbet för varandra.

 

Matchfakta finns här och tabell här.

 

 

Arkivfoto, Ihrfelt: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS