F19: Bajen vände till seger mot BK30 – "Nöjda med september"

Av Redaktionen, Publicerat för 6 år sedan.

Hammarby vann hemmamötet med BK30 och bytte därmed plats med motståndarna från Västerås – de grönvita innehar nu tredjeplaceringen i Svenska Spel F19 norra. En bra tillbakastuds efter att det helgen dessförinnan blev förlust i Ljusdal, men mot BK30 krävdes en vändning i andra halvlek. Merlinda Shabanaj stod för båda Bajens mål i 2-1-vinsten.

HIF-tränare Håkan Jensgård summerar segern:
– Det här blir en match med två olika ansikten. I första halvlek blir vi sårade av deras vändningar och efterföljande genomspel och ligger ett steg efter. De får ett tidigt ledningsmål, men vi jobbar oss tillbaka in i matchen och tack vare ett par fina chanser framåt så får vi upp hoppet en smula.

– I paus pratar vi om att bli tätare centralt, såväl i första pressen som i det djupa försvarsspelet, och att vara noggrannare i vårt eget passningsspel. Vi går ut i andra och det dröjer inte länge förrän Nova Bäcklund fångar upp en andraboll och kombinerar sig fram för att sticka in den till Merlinda Shabanaj, som kvitterar i 50:e minuten. Vi rider vidare på den energin och sju minuter senare stjäl Telma Sloma två bollar i rad och gör sig fri mot motståndarnas målvakt. Osjälviskt nog släpper hon den i sidled, till en fri Shabanaj, som lugnt lägger in 2-1. Därefter så lyckas vi faktiskt behålla vårt lugn och stänger matchen. Vi fredar vårt mål bra och tvingar BK30 att ta avslut från dåliga vinklar, och då kan Jasmine Perman Rosell i målet få göra de något enklare räddningarna.

– Vi är spellediga nästa helg, och totalt så är vi nöjda med september månad –  vi har bara förlorat en match och har nu tagit oss upp på tredjeplatsen. I oktober väntar tre tuffa matcher mot Piteå, Djurgården och AIK och de ser vi verkligen fram emot!

Arkivfoto: hammarbyfotboll.se