Förlust i lördagens träningsmatch mot Brann

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarby föll i dag med 3-5 mot Brann, i en lite väl målrik tillställning. Det började annars bra då Abdelrahman Saidi åtta minuter in placerade dit ledningsmålet invid bortre stolpen, efter att ha vikt in från vänster. Men ett missförstånd i egen box gav Bård Finne fritt fram att kvittera i 22:a, och densamme gjorde också 1-2 före paus. Alper Demirol och Saidou Alioum hittade sedan visserligen rätt i andra halvlek, men då norrmännen kunde näta tre gånger om, så blev detta en rätt så tydlig torsk.

Lördagens match mot norska SK Brann på ett soligt Dama de Noche stod på agendan. Samma klubb som Hammarbys damer mött tidigare under veckan och där herrarna i år står som nykomlingar i Eliteserien. Till en början var Hammarby tillbakapressade och Oliver Dovin fick bistå med flertalet räddningar för att hålla nollan. Men det var ändå Hammarby som skulle stå för första målet när Ibrahimi Fofana efter fint förarbete spelade ut bollen till Abdelrahman Saidi som vek in från vänster och placerade dit ledningsmålet invid bortre stolpen.

Efter målet fick Hammarby ett övertag och behöll alltmer boll. Nästa läge kom efter en spelvändning från en central August Mikkelsen till en löpande Montader Madjed på högerkanten. Madjed avslossade ett hårt skott där Branns målvakt Mathias Dyngeland fick sträcka ut ordentligt för att få bollen till hörna. Kort därpå fick Dyngeland göra en dubbelräddning när Alper Demirol spelade ut på vänsterkanten till Saidi som sköt från samma position där han tidigare gjort mål, och även returen som Madjed testade att lägga bollen på samma ställe.

Sedan kom norrmännen tillbaka och i den 22:a minuten gav ett missförstånd och en misslyckad rensning i eget straffområde Bård Finne fritt fram att kvittera. Därefter var det mycket rött kring Hammarbys straffområde och precis innan paus tog Brann ledningen när Finne framspelat av Niklas Castro obehindrat kunde rulla in 2-1.

Brann skulle även få utöka sin ledning kort in i andra halvlek efter en hörna där Heltne Nilsen nickade in 3-1. Sedan svängde det lite åt båda håll och i den 60:e minuten bröt Alper Demirol en passning från den norske målvakten och reducerade. Men det dröjde bara tre minuter efter reduceringen tills att Brann utökade sin ledning ytterligare till 4-2 och även till 5-2 då Pavle Vagic kommit in fel i en närkamp och domaren blåst straff som Mathias Rasmussen distinkt rullade in.

Efter 70 spelade minuter bytte Hammarby ut den startande elvan och bytte in lagets andra halva som suttit på bänken. De kom in med ny energi och hotade den norska backlinjen, utan att först få utdelning. Tills Jusef Erabi fick till ett långt inlägg mot en inåtlöpande Alioum som på volley fick göra matchens sista mål.

Foton: Bildbyrån