Futsal: Bajen vände till storseger

Av Mattias Jansson, Publicerat för 7 år sedan.

Victor Söderström gjorde sin första match för moderklubben på elva år, och stod för det avgörande 5-4-målet, när Hammarby vände 2-4-underläge till storseger med 9-4 mot IFK Nyköping. Övriga mål: Christophe Lallet 2, Valentin Ponce 2, Armend Makolli 2 samt Peiman Pahlevan och Patrick Mallengren. – Återigen en riktigt dålig första halvlek, men vi visar moral i andra, säger tränare Michel Basberber.

Precis som i tisdags, när Bajen inkasserade sin första förlust i futsalsammanhang (4-5 mot Stockholm FC), hamnade man i underläge och släppte in fyra mål i första halvlek. IFK Nyköping spelar för förnyat kontrakt i Division 1 medan Hammarby ju är klart för kval uppåt, och det märktes inledningsvis. Efter sju minuters ställningskrig, där sörmlänningarna skapade mest, tog HIF ledningen – efter just en Nyköping-chans. Poja Tahmi var överspelad, men Peiman Pahlevan räddade det givna 0-1-målet, och medan bortalaget ropade på hands satte Peiman full fart i djupled. Till höger följde Christophe Lallet med, och fri med Abdimalik Mohamed Weli gjorde han inget misstag:

Glädjen blev dock kortvarig. Omar Tapia Umana kvitterade på frispark efter 10.20, Edis Ahmetovic fick fri gata fram till 1-2 med 14.30 spelade och Fahad Nur rakade in 1-3 efter 16.15. Men två gånger om hade Bajen svar på tal – efter 38 respektive 36 sekunder. Först var det Valentin Ponce som satte punkt för en snitsig upprullning och gjorde 2-3, och när IFK väl utökat (Tapia Umana igen) hittade Valentin till Liridon Makolli med en frisparksvariant:

3-4 i paus, men i andra var scenförändringen total. Ponce spelade åter fram när Hammarby gick ikapp till 4-4 efter 22.58; Patrick Mallengren revanscherade sig efter att ha bränt öppet läge vid ett mönsteranfall just innan vilan. Och med 26.24 på uret fick Victor Söderström göra det som skulle visa sig bli ett matchavgörande mål, när han löpte sig fri och distinkt satte dit 5-4. Lika avgörande var det ändå att Poja Tahmi nådde bollen vid det här jätteläget till kvittering med nio minuter kvar:

Poja var även delaktig när Hammarby utökade till 6-4 med 3.03 kvar – ett långt utkast nådde Peiman som nickade in i boxen, där Christophe kunde förpassa bollen i nät. Nyköping tog ut målvakten och försökte med en västspelare, vilket bara resulterade i att de grönvita kunde defilera målmässigt och ta säsongens tredje 9-4-vinst. Peiman hittade den tomma målburen från distans, och Armend satte elegant 8-4:

I slutskedet fastställde Valentin sedan segersiffrorna. En betydligt tuffare nöt att knäcka än vad fem måls marginal ger vid hand, men Bajen var trots manfallet och gästernas större motivation minst ett snäpp vassare. Söderström var förstås på bra humör efter sin återkomst:

Basberber inte fullt lika belåten, med matchinledningen:
– Återigen gör vi en riktigt dålig första halvlek, men tar oss i kragen och visar bra moral i andra halvlek. Från 2-4 till 9-4 är riktigt starkt av grabbarna, fast vi har sju spelare borta av olika anledningar. En match kvar och vi börjar nu slipa på detaljerna inför kvalet.

En match återstår innan SFL-kvalet – Mariefred på hemmaplan, på fredag nästa vecka, klockan 19.30 i Eriksdalshallen. Här finns biljetterna!