toggle menu

Futsal: Basberber och Eriksson inför säsongen

Av Redaktionen, Publicerat för 4 år sedan.

Hammarby Futsal står inför en spännande säsong där ett SM-guld ska försvaras, precis som föreningens färger i Champions League-spelet. I artikeln berättar lagkapten Michel Basberber och sportchef Jocke Eriksson om läget i truppen inför säsongsstarten. Här intill hittar du också spelschemat för 2020/21, där premiärmatchen mot Norrköping Futsal Klubb nu på söndag klockan 18 står på programmet i första SFL-omgången.

 

Peter Jonsson

 

Michel, i Zagreb mötte ni tufft internationellt motstånd i form av Dinamo. Vad är det viktigaste att ta med sig från Kroatien in i Champions League-kvalet?
– Det var viktigt att få möta ett internationellt lag inför CL, man märker stor skillnad på svensk futsal och internationell futsal. Det finns en tanke kring varje löpning, varje passning man slår. I Sverige spelar vi mer individuellt och lite mer primitiv futsal. Vi lärde oss väldigt mycket och känner att vi vet nu vad som kommer krävas för att lyckas i CL.

 

Hur har säsongsförberedelserna varit annars?
Det har varit en lite annorlunda försäsong då vår serie inte slutade för så länge sedan. Vi hade gärna sett ett lite längre uppehåll för att kunna smälta och återhämta oss från den extremt långa säsongen, men laget har kämpat på riktigt bra och vi har haft ett bra upplägg med coacherna som planerat väl. Lägret kom väldigt lägligt för att komma upp i tempo igen.

 

Du har ju spelat ett Champions League-kval tidigare. Berätta lite om det.
Sist jag spelade CL var 2012 med Falcao, och då var vi fotbollsspelare som gjorde detta vid sidan om. Vi hade duktiga individuella spelare, men brast mycket i det taktiska som vi ännu inte hade lärt oss. Det var lite av en tankeställare, om vad som faktiskt krävs av oss att ta nästa steg. Futsalen i Sverige är inte densamma i dag och Hammarby kommer mycket bättre förberedda.

 

Hur ser du på att Bajen Futsal går in i säsongen som svenska mästare? Innebär det en ökad press eller en extra sporre?
– Det kommer inte bli någon större skillnad för oss i år, då vi är en stor klubb och alla alltid vill slå Hammarby. Vi i laget har alltid haft och kommer alltid ha höga krav på oss själva, så pressen har alltid funnits där. Målet är alltid att utvecklas och försöka utveckla futsalen i Sverige.

 

Under förra säsongen kom du tillbaka från en allvarlig knäskada. Det gick snabbare än förväntat och du kunde spela en viktig roll i slutspelet. Är du helt återställd och redo nu?
– Jag är sjukt taggad och redo, jag hade en väldig tur att jag slapp operation och lyckades rehaba snabbare än förväntat. Jag hade två val när knäet pajade; lägga skorna på hyllan eller borra ner huvudet och köra vidare, men känner att jag har lite kvar i kroppen att bidra med.

 

Nykomlingen Norrköping Futsal Club väntar i hemmapremiären på söndag. Vad vet du om dem?
– Norrköping har alltid varit tuffa att möta, de har lång erfarenhet från högsta ligan. Nu kommer de vara extra hungriga att visa att de hör hemma i SFL. Vi behöver vara på tårna från minut ett, det kommer bli riktigt tufft, men vi är förberedda.

 

hammarbyfotboll.se

 

Jocke, Hammarby går in i säsongen som regerande svenska mästare, vad är dina tankar kring det? Förändrar detta det taktiska tänket?
– Det taktiska påverkas inte alls som jag ser det. Vi jobbar kontinuerligt med att utveckla vårt spel, och även om våra motståndare säkerligen kommer analysera oss än mer i detalj nu, så jobbar vi vidare med den plan vi har för att utveckla vårt spel. Titeln är ett kvitto på att vi jobbar på rätt sätt. Förhoppningsvis skapar den ett sug runt laget som lockar både publik och sponsorer till Eriksdalshallen.

 

Det blir en spännande säsong där en hel del spelare har bytt klubb. Hur ser du på Hammarbys nyförvärv och på förändringarna hos de andra klubbarna?
– Jag är mycket nöjd med våra nyförvärv. Vi får in tre spelare som tillför mycket spets framåt. De är tekniska och sevärda, helt i publikens smak. Det är dessutom lokala förmågor som vi känner väl, och de kommer fungera bra personlighetsmässigt i laget. Nu behöver vi bara ha lite tålamod så att de ges möjlighet att komma in i vårt spelsätt. Det brukar ta ett tag innan nya spelare sätter försvarsspelet. Det fjärde nyförvärvet, Patrick ”Pato” Ortega, förstärker på målvaktssidan. Vi har fått behålla guldtruppen och kunnat tillföra fyra starka nyförvärv.

 

– Motståndarnas rekryteringar följer vi med stort intresse. Här sticker Örebro SK ut med några spektakulära nyförvärv på både spelar- och ledarsidan. Göteborg och Uddevalla har värvat klokt och det är nog de lagen jag inför säsongen ser som våra starkaste utmanare.

 

Sist men inte minst, så har vi som tradition att fråga vad ditt bästa Bajenminne är.
– SM-guldet i futsal från i somras såklart. Men även SM-guldet i fotboll 2001. Jag firade med kompisarna på planen och fick med mig en tuva från Söderstadion hem. Gräset klarade sig väl bara en vecka, trots att det vårdades väldigt ömt.

 

 

Hammarbys spelschema i SFL 2019/20 hittar du på denna länk.

 

Foto: hammarbyfotboll.se

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS