toggle menu

Futsal: HIF i serieledning efter 8-0 mot Hephata

Av Mattias Jansson, Publicerat för 7 år sedan.

Hammarby tog sig i kväll an Hephata, som man besegrat med 9-4 i klubbens första futsalmatch, på ”bortaplan” i Eriksdalshallen. I en spel- och chansmässigt jämn första halvlek var det Bajen som gjorde målen, 2-0, och efter paus rann humöret över för hemmalaget i takt med att det rann iväg målmässigt för de grönvita – som nu är i ensam serieledning.

Hammarbys matchöppning blev perfekt. Efter bara 1.13 såg spelande tränaren Michael Basberber distansläget, drog till, och 1-0-målet satt via en kalasträff och ribban. Hephata saknade dock inte lägen att kvittera – Poja Tahmi i Bajens mål svarade för flera riktigt vassa parader. Med uppåt åtta minuter spelade räddades han också av marginalerna, när en boll gick i stolpens insida. Basberber tog kort därpå timeout och gick igenom hur Hephatas offensiv skulle bemötas, och det verkade hjälpa.

På en kontring som Max von Schlebrügge dragit upp försökte Rårsgar Majid osjälviskt nå Christophe Lallet vid bortre stolpen, men ett hemmaben hann emellan. Majid utjämnade också i ramträffar, och även Peiman Pahlevan träffade virket. Hammarby var farligt nära att orsaka en sjätte frispark som hade inneburit straff, men istället kunde man förvalta en av de få avblåsningar som gick grönvit väg – och samarbetet på varianten, där Pahlevan hittade Armend Makolli, var lite av en delikatess:

Andra halvlek blev sedan en ensidig historia. Efter att Hephata-målvakten tappat in Majids chansavslut med 23.33 spelade, kunde Bajen gå ifrån till storseger när målen fortsatte att trilla in när luften gått ur motståndet. Keepern stod i vägen två gånger om när Pahlevan försökte två minuter senare, men José Monteiro visade prov på imponerande snabbtänkthet och teknik när han lobbade dit 4-0 på volley, trots att returen studsat ut mot honom i hög fart. Max gjorde återigen en gedigen försvarsinsats och noterades dessutom i målprotokollet med 30.44 på matchuret, när han snodde bollen av de gulblåas siste man och förvaltade friläget perfekt:

Sedan dröjde det bara 24 sekunder innan Patrick Mallengren kunde rulla in 6-0 efter just en upprullning. Nabil Tebibel i Hephata fick syna det röda kortet i och med två efterslängar, och med 4.16 kvar att lira gjorde Christophe Lallet sitt första futsalmål när han styrde dit 7-0-bollen. Hammarby kunde kosta på sig att bränna en straff, och när 19 sekunder återstod kunde Armend placera in sitt andra mål för kvällen. Slutsignalen ljöd efter 40 spelade minuter, men då hade domarna hittat en Bajen-förseelse – lagets sjätte under andra halvlek. Joni Tusa stegade fram, men Pojas nolla förblev intakt när skottet dundrades i ribban.

Basberber om lördagens seger:
– Lite seg inledning av oss i dag, men vi har en duktig målvakt som gör att vi leder med 2-0 i halvtid. I andra halvlek höjer vi tempot och visar att vi är ett mycket bättre lag. Stark laginsats med extra plus till vår målvakt Poja som håller nollan för andra matchen i rad.

Eftersom matchen mellan Åbackarna och Stockholm FC tidigare under lördagen slutat 3-5, är Bajen nu ensamt om att ha gått rent poängmässigt. Med halva serien spelad för grönvitt vidkommande haltar visserligen tabellen, men HIF är nu tydligt i topp. Ett uppehåll stundar över helgerna, och därefter är det dags för match mot just Åbackarna, i Norrköping och Mässhallen.