toggle menu

Futsal: Klar grönvit seger i Nyköping

Av Mattias Jansson, Publicerat för 7 år sedan.

Bajen gick segrande ur mötet med IFK Nyköping, som kvalade till SFL i våras. 2-0 i paus blev till sist 8-2, och återigen var Andreas Haddad vassast i boxen; fyra pytsar, däribland en ursnygg volley i krysset när Max von Schlebrügge serverat med en cross. Max gjorde även sitt första futsal-mål på en frisparkskanon. – Stort tack till alla fans som kom till matchen, vi ägde på både plan och läktare, säger spelande HIF-tränaren Michel Basberber.

Bland de 219 i Sporthallen Nyköping var många grönvita, och det hördes matchen igenom. Hammarby tog kommandot direkt även på planen. Andreas Haddad, som gjort tre mål på sina två första futsal-matcher, fick det att lossna rejält i denna Bajens första bortamatch någonsin. Tidigt i tillställningen läste han ett uppspel och placerade in ledningsmålet. Efter visst ställningskrig kunde Peiman Pahlevan sedan ta sin egen retur och förpassa den upp i nättaket.

Andra halvlek hann knappt börja innan kapten Valentin Ponce utnyttjade ännu ett IFK-misstag och satte 3-0 mellan benen på Hammarby-supportern Milad Farshid. Max von Schlebrügge hade dittills mest utmärkt sig med sedvanligt säkert försvarsspel, men som bekant kan backgiganten även vara intresserad av att följa med i offensiven. Det fick vi se prov på när han stack iväg till vänster efter att Liridon Makolli brutit på mittplan, och när Max väggade tillbaka kunde Liridon bredsida dit 4-0 i öppet mål.

Hemmalaget reducerade kort därpå, men sedan fick vi se säsongens vackraste balja hittills, och en ny målgivande passning av Max crossbollen möttes av Andreas med en distinkt volley i krysset. Åtminstone någon i den sörmländska publiken hade ändå nog med råg i ryggen för att göra sig hörd i den grönvita inramningen. ”En division sju-spelare leker med dig!”, hette det, när Max pressat högt upp i banan och fått domslutet emot sig. Vid nästa HIF-frispark kom repliken. von Schlebrügge gick på kraft och kanonen innebar 6-1. Haddad stod sedan för ytterligare två mål innan matchen var över.

Spelande tränaren Michael Basberber om tredje raka segern:
– Efter en lite trög första halvlek släppte det i början av andra när vi spelar ut och stänger matchen. Jag tycker att vi under hela matchen har bra koll och det kändes aldrig riktigt farligt. Jag vill rikta ett stort tack till alla fans som kom till matchen, vi ägde på både plan och läktare.

2-8 Andreas Haddad

Vinsten var Hammarbys tredje på lika många försök. Kanske kan en presumtiv toppkonkurrent skönjas – tidigare på lördagen vann Åbackarna BK från Norrköping mot Hephata, även det med 8-2, och därmed är Bajen inte ensamt om att hittills ha ”gått rent”. Vid nästa match väntar en ny resa till Sörmland för HIF, som tar sig an IFK Mariefred i Hammarens Sporthall nästa lördag, med avspark kl 15.30.

Arkivfoto: Peter Jonsson