toggle menu

Futsal: SFL-premiär på fredagen – "Vårt höga bolltempo nyckeln"

Av Redaktionen, Publicerat för 3 år sedan.

På fredagskvällen är det dags för premiär i Svenska Futsalligan. Svenska mästarna Hammarby är först ut när man åker till Östergötland för att möta Norrköping Futsal Klubb. NFK slutade nia i förra säsongens grundserie, men änner Hammarby väl och brukar kunna störa topplaget. Hammarbys pålitlige målskytt Özgür Yasar berättar här om sina tankar kring premiären.

 

Det har varit en händelserik sommar för Hammarby Futsal. Man startade upp med en stenhård fysmånad i maj, fortsatte med ett träningsläger i Barcelona och tog sig sedan an ett Champions League-gruppspel med avancemang från Preliminary Round i augusti.

 

Hur påverkar en så intensiv försäsong laget inför säsongsstarten i Svenska Futsalligan, Özgür?
– 
Den långa försäsongen har gjort att vi i truppen kommit väldigt nära varandra. Framgångarna i Champions League har gett oss en boost inför seriestarten. Så med tanke på att det har gått så bra för oss under sommaren, så tror jag att den långa försäsongen bara har varit positiv och stärkande för oss.

 

Samtidigt som ni jagar det tredje raka SM-tecknet spelar ni tuffa internationella matcher i CL. Går det att vara fokuserad i varje match, när två så viktiga tävlingar pågår parallellt över en längre tid?
– 
Jag tar en match i taget och har haft en bra dialog med tränarna, som gjort att jag har hittat ett förhållningssätt mellan matcherna som funkar bra för min återhämtning. Det är också ett konstant arbete att förebygga skador och planera för den långa säsongen. Men i grunden är det min vinnarmentalitet som gör att jag är fokuserad inför varje match.

 

Förra säsongen vann Hammarby med 3-1 hemma mot Norrköping och sedan blev det en snöplig 5-1 förlust på bortaplan. Vad krävs för vinst i premiären på fredag?
– 
Nyckeln till seger på fredag är att vi lyckas hålla vårt höga bolltempo och att vi klarar att ha tålamod i spelet.

 

Mosaddiq Zekria och Sebastian Holmqvist missar båda premiären på grund av skador. Hur är annars status på truppen och formen för egen del?
– Givetvis är “Musse” och “Basse” två duktiga spelare som är viktiga för laget. Men vi har ett spel som bygger på att hela truppen, oavsett vem som spelar, gör det jobb som krävs. Gör alla vad de ska och vad vi har tränat på, så vinner vi matchen. För egen del har jag lite känningar i baksidan, men förhoppningsvis ska det inte vara några problem att spela.

 

 

Fredag klockan 19.30 är det avspark i Åby Arena. Premiären streamar du gratis i appen SFL Live. Hela Hammarbys spelschema finns på denna länk.

 

 

Foto: @bajenfutsal

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS