toggle menu

Futsal: Stöd Bajen i SFL-kvalreturen söndag kväll

Av Redaktionen, Publicerat för 7 år sedan.

På söndagseftermiddagen spelar ju Hammarbys A-fotbollsherrar sin första tävlingsmatch på hemmaplan när Varberg kommer på besök i Svenska Cupen, med avspark klockan 16. Senare på kvällen, klockan 19, gör futsallaget sin sista match för säsongen i Eriksdalshallen. Söder Futsal står som hemmalag, och Bajen har en 3-1-ledning att gå på. – Det blir viktigt att vi håller lugnet och minimerar misstagen, säger tränare Michel Basberber inför avgörandet.

 

Basberber sammanfattar läget:
– Vi har haft en lugn vecka med fokus på detaljerna inför matchen. Kört lite videogranskning och en lätt träning i går. Det blir viktigt att vi håller lugnet och minimerar misstagen. Söder måste jaga och öppna sig mera än förra matchen.

 

Tre av fyra kvalmöten innehåller en klubb som är mer välkänd på fotbollssidan, och som har slagläge inför returen. Utöver att Bajen vann hemmamötet med Söder Futsal, så spelar också Djurgården och GAIS returerna i sina kvalmatcher. “Blåränderna” vann med 12-3 i Jokkmokk och det ska förstås mycket till för att man inte tar steget upp i SFL. “Makrillarna” har ett nästan lika gynnsamt läge efter 9-3 borta mot Kalmar-gänget Fågelfors IF. Svenska futsalligan, där klubbar som IFK Göteborg och Örebro SK redan håller till, kan alltså bli ett riktigt getingbo nästa vinter. Om HIF klarar att avancera dit avgörs alltså i Eriksdalshallen nu på söndag.

 

Foto: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS