toggle menu

ANNONS

Grönvita premiärsegrar: Örebro 1998

Av Redaktionen, Publicerat för 7 år sedan.

Premiärdagen är här! Tillsammans kommer över 31 000 att skapa en riktig festsöndag, och avsluta den här omtumlande helgen positivt. Bara något hundratal biljetter finns kvar till Hammarbys första allsvenska hemmamatch 2017, mot Kalmar FF, med avspark 15.00. Köp du med, så ses vi på Södermalm och på arenan! Vi fortsätter att gå igenom några minnesvärda vinster i Bajens hemmapremiärer från senare år. Slutligen tittar vi tillbaka på vändningen mot ÖSK 1998.

 

Hammarbys återkomst till Allsvenskan 1998 blev succéartad, och hade faktiskt kunnat sluta med ännu mer än en tredjeplacering för Rolf Zetterlunds mannar, om inte om hade varit. Om utgörs i det här fallet bland annat av diskutabla domarinsatser på höstkanten, men främst var det helt enkelt så att AIK och Helsingborg var snäppet bättre än den grönvita nykomlingen. Den sammantaget ändå otroliga säsongen påbörjades med 3-1 mot Örebro inför 8646 på Söderstadion.

 

Mycket av försnacket handlade såklart om att Dan Sahlin skulle återvända och möta sin förra hemmapublik. Anfallaren, som nästan ensam höll på att skjuta Bajen kvar i serien 1995 när han hämtats från Västerhaninge i Division 3, hade vunnit Allsvenskans skytteliga 1997 i ÖSK-dressen. Kvarten in gav Sahlin också Örebro ledningen. Kort efter paus kunde dock Hasse Berggren nicka in kvitteringen, och med tio minuter kvar placerade Gefle-anfallsvärvningen in segermålet. “Vem fan är Dan Sahlin? För vi har Hasse Berggren!” blev en klassisk ramsa. Kim Bergstrand fastställde sedan 3-1 i slutet. (Ljudet är lågt i klippet nedan, men bilderna är lika sköna som dagen när de spelades in, inte minst de inledande scenerna från supportrarnas premiärpromenad.)

 

 

Här köper du biljett till dagens hemmapremiär, Bajen-KFF!

 

Foto överst: Rolle Rygin/Hammarbys arkiv

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS