toggle menu

Hammarby förlänger med Ludvig Axelsson

Av Redaktionen, Publicerat för 4 år sedan.

Det står nu klart att Hammarby förlänger avtalet med assisterande tränare Ludvig Axelsson. Det nya kontraktet sträcker sig över 2022.
– Jag känner stor tacksamhet över chansen att få jobba med fotboll på heltid, säger “Ludde”. 

 

Ludvig Axelsson har samlat på sig en rätt gedigen grönvit resumé som började i bredd- och akademiverksamheten, både som tränare och naprapat. Inför säsongen 2019 anslöt han i naprapatrollen till damlaget men fick sedan förtroende som assisterande tränare under sommaren – en roll han nu får fortsatt förtroende med jämte huvudtränare Pablo Piñones-Arce. 

 

– Ludvig är en otroligt kompentent person som är väldigt ambitiös och vill hela tiden lära sig nya saker. Vi kompletterar varandra bra, trivs väldigt bra ihop och han är en fantastiskt person som gjort sig väl förtjänt av förlängningen. 

 

– Det är en spännande väg att gå för honom. Han får nu jobba med det han är utbildad för på herrsidan samt fortsätta utvecklas tillsammans oss som tränare – där det även väntar utbildningar så småningom. Det känns viktigt att få ha kvar honom så länge som möjligt, säger Pablo. 

 

Sportchef Johan Lager om förlängningen:

– Jag gillar att jobba med hängivna och lojala personer och det är precis vad “Ludde” är. Jag känner mig väldigt trygg med den tränarkonstellation vi nu säkrat upp för en tid framöver och ser framemot att fortsätta utveckla det vi har på gång, säger Johan.

 

Axelsson själv:

– Jag känner stor tacksamhet över chansen att få jobba med fotboll på heltid. Det är stimulerande att man, likt en ung spelare, kan klättra inom klubben som tränare terapeut. Nu väntar hårt och noggrant arbete under resterande del av säsongen, säger 28-åringen som även berättar mer i det senaste avsnittet av vår podcast Just idag

 

Efter att Mikael Klots Rubin lämnat Bajen står det även klart att Ludvig blir en del av det nya medicinska teamet kring herrlaget och kommer således jobba parallellt med båda lagen. Klicka här för att läsa mer

 

Foto: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS