toggle menu

Hammarby IF Flickakademi och Nacka FC Flick inleder samarbete

Av Redaktionen, Publicerat för 5 år sedan.

Hammarby IF Flickakademi och Nacka FC Flick har ingått ett samarbetsavtal som innebär att alla spelare i Nacka FC:s flicklag från cirka 15 års ålder erbjuds plats i Hammarbys Flickakademi eller Utvecklingslag.

 

– Vi är väldigt nöjda att presentera detta samarbete med Hammarby, säger Markus Saving, Sportchef i Nacka FC Flick och tillägger:

 

– Nacka FC har beslutat att inte starta upp seniorlag på damsidan. Istället blir samarbetsklubben Hammarby den naturliga stegen för våra duktiga tjejer från cirka 15 års ålder. Fram till dess kan våra tjejer från Nacka/Värmdö med omnejd i lugn och ro utvecklas på hemmaplan i en stimulerande och ambitiös miljö där vi erbjuder en av Sveriges bästa fotbollsutbildningar för unga spelare. Hammarby var det naturliga valet som samarbetsklubb då de inte bara geografiskt utan även fotbollsideologiskt ligger väldigt nära oss i Nacka FC Flick.

 

Håkan Jensgård, sportchef Hammarby IF Flickakademi:

– Hammarby har som målsättning att ta sig mot toppen i svensk damfotboll. Talangutvecklingen kommer bli oerhörd viktigt i det arbetet. Samarbetet med Nacka FC har alla möjligheter att bli riktigt framgångsrikt och starkt bidra på vägen mot toppen.

 

Peter Kleve, föreningschef i Hammarby IF berättar om sin syn på flick- och damfotbollen:

– Generellt så är 25 procent av de aktiva spelarna i Stockholm flickor, vilket gör att det borde gå ett damlag/damjuniorlag på tre herrlag/pojkjuniorlag. Ett problem på flicksidan och damsidan i Stockholm är att alla klubbar vill ha damlag och en damjuniorverksamhet, men antalet spelare är inte samma som på pojk- och herrsidan, vilket har gjort att det är otrolig kamp om de spelarna som finns på dam- och damjuniorsidan.

 

– Det är väldigt kul att Nacka FC tar detta steg och väljer att fokusera sin kraft på flickornas verksamhet och utbildning i unga åldrar för att sedan jobba tillsammans med oss på i de äldre kullarna. Vi har blivit kontaktade av flera klubbar som har liknade tankar både på pojk- och flicksidan. Klubbarna vill fokusera på barn och ungdomsverksamheten i sina upptagningsområden för att sen samarbeta kring junior- och seniorverksamheten. Detta ger klubbarna möjlighet att jobba långsiktig med barn och ungdomar istället för att lägga mycket tid och kraft på att leta nya junior och seniorspelare varje år.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS