toggle menu

Hammarby stödjer Fotbollskoden

Av Hammarby Fotboll, Publicerat för 7 år sedan.

En nationell undersökning gjord av SSI, på uppdrag av Volkswagen, visar att 83 procent av fotbollsföräldrarna upplever problem med överengagerade föräldrar. Det kan handla om att man pressar sina barn för hårt, eller om högljudd kritik av unga domare och ledare. Ett av tre barn överväger att sluta spela på grund av detta – därför har vi tagit fram det klubböverskridande initiativet Fotbollskoden.

 

Initiativet har tagits i samarbete med vår partner Volkswagen. Fotbollskoden innebär konkret en gemensam uppförandekod för alla fotbollsföräldrar i Sverige, som bland annat är inspirerad av vår värdegrund, och ska verka för en positiv kultur runt barn- och ungdomsfotbollen i landet:

 

Jag som förälder ska göra mitt yttersta för att stötta mitt barn, andras barn, ledare, domare, funktionärer och föräldrar i samband med träningar och matcher – genom ett positivt engagemang.

 

Syftet är främst att höja medvetandegraden hos fotbollsföräldrar, om att våra barns idrottande ska vara en positiv upplevelse – på och utanför planen. Barn spelar fotboll för att det är kul och för att de vill, och det börjar med att vi sätter deras fotbollsglädje i fokus. Det är inte deras prestation, eller föräldrarnas förväntningar, som är viktigt. Det är barnens glädje.

 

– Arbetet med vår värdegrund är ett av, om inte det viktigaste, arbetet som våra ledare och vi som klubb jobbar med. En del av värdegrunden är såklart riktad mot hur våra föräldrar agerar, och för att tydliggöra föräldrarnas ansvar har vi tagit fram ett dokument som beskriver hur våra föräldrar ska stötta sitt barn i vardagen, inför, under och efter träning och match, säger Peter Kleve, föreningschef i Hammarby Fotboll.

 

 

Läs mer om Fotbollskoden här!

 

 

Foto: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS