toggle menu

Hanna Folkesson förstärker ledarstaben i damlaget

Av Redaktionen, Publicerat för 11 månader sedan.

Nu står det klart att Hanna Folkesson förstärker Hammarbys ledarstab för resten av säsongen. Hon kliver in i en assisterande tränarroll och kommer att finnas med på sidan redan under lördagens hemmamöte med Kristianstad.

 

– Det känns såklart jättekul och smickrande att få chansen att jobba med laget under resten av säsongen, inte minst när man varit med och spelat under våren. Jag ser fram emot att få bidra från sidan av planen under hösten med de erfarenheter jag har från min spelarkarriär, säger Hanna Folkesson om den nya tjänsten. 

 

35-åriga Hanna Folkesson avslutade sin spelarkarriär efter hemmamötet med Piteå i somras. Hon kom till Hammarby i slutet av 2019 och var en starkt bidragande faktor till att laget studsade tillbaka från Elitettan och nu har etablerat sig som ett topplag i Damallsvenskan. Umeåbördiga Hanna Folkesson spelade i damallsvenskan i över ett decennium och gjorde totalt 48 landskamper.

 

– “Folke” har varit en ledare inom gruppen under hela vår resa här och enda skillnaden blir ju att hon svidar om som ledare istället för spelare. Hon har en väldigt kort startsträcka eftersom hon vet hur vi spelar samt känner laget väl, och med hennes gedigna erfarenhet kan hon vara med och bidra med sitt lugn. Vi är sjukt glada över att hon valt att hjälpa till under hösten, säger huvudtränare Pablo Piñones-Arce.

 

Foto: hammarbyfotboll.se 

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS