toggle menu

Här är alla som lämnar Hammarby IP för landslagsuppdrag i februari

Av Mattias Jansson, Publicerat för 1 år sedan.

Det är inte många spelare som Pablo Piñones-Arce och hans stab har till sitt förfogande, just dessa träningsveckor. Större delen av truppen är nämligen på landslagsuppdrag och här får du koll på vilka landslagssamlingar som gäller.
 

Sverige

 
Uppladdningen inför sommarens VM-slutspel fortgår och innan det i april är dags för två landskamper på hemmaplan, så tar sig Sverige i februari an Kina på Marbella Football Center och Tyskland på Schauinsland-Reisen-Arena i Duisburg. Lägermatchen mot Kina spelas nu på torsdag klockan 18.30 och sänds i SVT2 medan bortamötet med Tyskland går av stapeln på tisdag nästa vecka klockan 18.15 och visas i C More/Sportkanalen. Med i truppen finns Jonna Andersson och Madelen Janogy.

 

Följ landslaget närmare via deras sociala kanaler här:
Facebook
Instagram

Tiktok
Twitter

 
 
U23-landslaget: Även på U23-sidan väntar ett läger i Marbella där Sverige möter Nederländerna, nu på torsdag klockan 14.00, en match som visas på svenskfotboll.se – följt av en bortamatch. Här gäller Italien på arrangerande nations förbundsanläggning, Centro Tecnico Federale di Coverciano i Florens, kommande måndag. Matilda Vinberg var inledningsvis bland de uttagna, men har fått lämna återbud på grund av en axelkänning. Bajenkvoten är emellertid intakt då hon ersatts av Emma Westin. I staben finns även HIF-målvaktstränaren Sofia Lundgren.

 
Följ U23-landslaget närmare på deras Instagram.
 
 
F17-landslaget: Sverige reser i februari till Pinatar utanför Murcia, för att på spansk mark ta sig an Ungern i en dubbellandskamp. Med i förbundskapten Lotta Hellenbergs trupp finns Bella Andersson och Smilla Holmberg, som ju figurerat i A-laget under försäsongen. Med i diskussionen finns också Julia Krantz och Lykke Ihrfeldt, kallade som reserver.

 
Följ ungdomslandslagen närmre på deras Instagram.
 

Australien

 
För ”The Matildas” utgörs de närmaste förberedelserna inför hemma-VM av en turnering hemma i Australien av mindre format – Cup of Nations. Förbundskaptenen och Bajenbekantingen Tony Gustavsson har tagit ut 25 spelare, däribland Kyra Cooney-Cross och Leicester City-utlånade Courtney Nevin. För motståndet i Cup of Nations står Tjeckien (nu på torsdag, på Central Coast Stadium i Gosford), Spanien (på söndag, på Western Sydney Stadium) och Jamaica (på onsdag nästa vecka, på Newcastle International Sports Centre).

 
Följ Australien närmare via deras sociala kanaler här:
Facebook
Instagram
Tiktok
Twitter
 

Danmark

 
Tournoi de France är en turnering vi minns från i fjol, särskilt då Eva Nyström som gjorde sin A-landslagsdebut för Finland. Även i år är nordiska nationer inbjudna av fransyskorna, men det rör sig nu om Danmark och Norge. Till det danska landslagets trupp har förbundskapten Lars Søndergaard bland annat tagit ut Simone Boye, vanligen kapten i laget. I turneringen som spelas på Stade Francis Le Basser i Laval inleder Danmark mot värdnationen nu på onsdag, medan det blir ”derby” mot Norge på lördag. Det fjärde laget är långväga gästerna Uruguay, som danskorna tar sig an kommande tisdag. Den som har tillgång till DR2 kan se matcherna där.

 
Följ Danmark närmare via deras sociala kanaler här:
Facebook
Instagram
Tiktok
Twitter
 

Finland

 
Även ”Helmarit” reser till varmare breddgrader i februari, men till Cypern för deltagande i Cyprus Cup i Larnaca. Med i förbundskapten Marko Salorantas trupp finns Adelina Engman, Eva Nyström och Anna Tamminen. Idel östeuropeiskt motstånd väntar finländskorna – Kroatien på stadion Athlítiko Kentro Zenon på torsdag, Ungern på AEK Arena på söndag och Rumänien kommande onsdag.

 
Följ Finland närmre i deras sociala kanaler här:
Twitter
Instagram

Tiktok
 

Japan

 
Maika Hamano, som ju slog igenom rejält då Japans U20-landslag tog VM-silver, debuterade i oktober för A-landslaget då hon hoppade in i en 2-0-vinst mot Nigeria. Den Chelsea-lånade 18-åringen är återigen uttagen på högsta nivå i Futoshi Ikedas trupp, då Japan beger sig till USA för att lira SheBelieves Cup mot minst sagt kvalificerat motstånd. Japan inleder mot Brasilien på Exploria Stadium i Orlando nu på torsdag, tar sig an de amerikanska värdarna på Geodis Park i Nashville på söndag och avslutar mot Kanada på Toyota Stadium i Texas på onsdag i nästa vecka.

 
Följ Japan närmre i deras sociala kanaler här:
Twitter
Instagram
 

Norge

 
Som nämnt kommer Norge att delta i Tournoi de France, och i den trupp som Hege Riise nominerat återfinns Hammarbys nyförvärv Thea Sørbo. Den 19-åriga kantspelaren gjorde sin första A-landslagssamling för ett par månader sedan och får nu förnyat förtroende, samt en chans att debutera i match. ”Hon hade en fin utveckling under hösten och vi önskar att få ett intryck av henne på denna nivå”, säger förbundskapten om uttagningen av Thea. Norge öppningsmatchar mot Uruguay nu på onsdag och möter alltså Danmark på lördag. Kommande tisdag avslutar man mot fransyskorna.

 
Följ Norge närmre i deras sociala kanaler här:
Twitter
Instagram
Facebook

 
U23: Norges U23-landslag beger sig på tisdag nästa vecka till Estádio Municipal i Vendas Novas, ett par mil inåt landet från Lissabon, för att möta Portugal i en landskamp. Till matchen har förbundskapten Per Inge Jacobsen tagit ut en trupp där Vilde Hasund och Sara Kanutte finns med.

 

Grattis och lycka till, allihop!

 

Söndagen den 26 februari klockan 15.00 kan du åter se landslagsprofilerna på hemmaplan, då Svenska Cupens gruppspel rullar igång. Köp biljett till Bajen-BP här!

 

Foto överst: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS