toggle menu

ANNONS

Abbe - "Vi måste vara påkopplade"

Av Axel Pershagen, Publicerat för 3 år sedan.

Abbe Khalili berättar om tankarna inför returen mot FC Basel där återigen 1-3-underläge måste vändas. Nu tror han mycket på publikens hjälp och ett Hammarby som vågar spela sitt eget spel utan rädsla, men som också kan visa tålamod och inte stressa upp sig. Efter söndagens match i Borås vet hela laget att bara några minuter behövs för att göra två mål.

 

– Det krävs att vi är påkopplade från början. Det kommer att bli en tuff match där de har mycket mer rutin är Cukaricki men vi vet att om vi gör det som vi har planerat och det som vi har snackat om så kan det bli riktigt bra.

 

Bortamötet bjöd både på perioder, främst i första halvlek, där Basel dominerade och en lång period i andra halvlek där vi förde spelet och var bättre. Vad berodde skiftningarna på?

– Det kommer bli så igen. Det är 90 minuter plus tillägg och kan även bli förlängning. Man kan inte ha bollen och kontrollera matchen i 90 minuter. Det är perioder när man inte har bollen och då måste man försvara ordentligt och ha tålamod och när lägena kommer så får man utnyttja det. Det gjorde Basel också sista fem minuterna så den här gången måste vi vara påkopplade i alla 90 minuterna och verkligen vara påkopplade och utnyttja chanserna som vi får.

 

Efter en bitter avslutning i Basel inledde vi också svagt mot Elfsborg. Kan man vända på den logiken och ta med sig känslan i avslutningen från Borås och kliva in med annan känsla i laget mot Basel nu?

– Vi har snackat mycket om att även om vi inte gör vår bästa match där så krävdes det bara två, tre minuter för att göra två mål. Det vet vi i den här matchen också nu och därför måste vi vara starka defensivt. Sen när vi väl får lägen måste vi göra mål.

 

Vi möter ett väldigt starkt motstånd som dessutom gör väldigt mycket mål. Men de släpper också in en hel del och vi måste göra minst två. Hur offensivt balanserade kan vi våga vara?

– Jag tror inte vi ska känna någon panik att vi måste göra mål efter fem minuter. Mot Elfsborg gjorde vi två mål i de sista minuterna och det räckte till en poäng. Imorgon räcker det om vi gör mål i 70:e minuten eller 80:e minuten. Det är svårt att säga, men man ska inte få panik och börja stressa för vi möter ett lag som är väldigt bra offensivt. Vi måste hitta en balans, men när vi väl går för det så ska vi gå till 100 procent.

 

Det har varit en period med lite mer publik. Bortamötet i Basel bjöd på stämning från både våra tillresta och hemmafansen och på våra senaste matcher, framför allt mot Cukaricki, har det varit väldigt bra stämning trots begränsad publik. Hur påverkas ni av att publikens närvaro känns?

– Vi vet vad vi kommer att få imorgon och det är en av de fördelarna vi har. Jag tror inte att Basel kommer att vara beredda på det. Om vi kan ta den energin och få ut det på planen på ett positivt sätt så kan det se riktigt bra ut.

 

Du har matchats in försiktigt efter din skada med många inhopp och kortare matcher, hur är din status just nu?

– Det känns bättre och bättre varje gång. Jag kan nog inte spela 120 minuter om det skulle krävas imorgon men jag får se hur jag känner imorgon, vad jag orkar och hur mycket jag får spela och sen får vi gå efter det. Men jag kommer att göra mitt allra yttersta oavsett om det är 30, 60 eller 90 minuter för att hjälpa laget på bästa sätt.

 

Efter en skadeperiod pratar man ofta om att ”komma in matchform igen” och att det kan ta tid innan man börjar leverera. Du har gjort väldigt viktiga mål i två raka matcher nu. Hur ser du på det?

– Det är en boost för självförtroendet. Jag kanske inte har gjort de bästa inhoppen, känner jag själv. Men målen var väldigt viktiga för både självförtroende och formen.

 

Vad är drömscenariot imorgon?

– Jag vill inte sitta och måla upp drömmar. Jag hoppas bara att vi går ut och spelar vårt spel och kör på utan att vara rädda, även om det är ett större namn på pappret.

 

Matchen börjar 19.00 ikväll på Tele2 Arena. All information inför matchen hittar du här.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS