toggle menu

HTV: Maika Hamano – "Blev kär i laget från första stund"

Av Marcus Bolldén, Publicerat för 1 år sedan.

Den japanska talangen Maika Hamano har anslutit på lån från Chelsea över 2023 – här hör du hennes första ord som Bajenspelare. Nedan kan du läsa intervjun på svenska.

 

Hur är dina första intryck av din nya klubb?
– Jag kände mig välkommen från första stund! Mina lagkamrater hade förberett lite japanska poplåtar i omklädningsrummet som skapade en varm och välkomnande stämning.

 

Ta oss igenom din karriär hittills.
– Jag började faktiskt tennis först, när jag gick i förskolan. I årskurs tre blev jag sedan introducerad för fotbollen av min storebror och fattade tycke för sporten direkt. I högstadiet började jag spela i den lokala klubben Cerezo Osaka och i gymnasiet skrev jag mitt första professionella kontrakt när jag gick till INAC Kobe och där utvecklades jag väldigt mycket som spelare. 

 

– I somras blev vi tvåa i U20-VM med Japan och jag var lyckligt lottad att få pris som turneringens mest värdefulla spelare samt Silver Boot-pokalen som skytteligatvåa. Det var mitt första världsmästerskap och det var en otroligt rolig upplevelse!

 

Under den turneringen sade du i en intervju att du vill bli världens bästa fotbollsspelare. Har du alltid haft det självförtroendet?
– Ja!

 

Och vart kommer det ifrån?
– Under hela min uppväxt har jag alltid hatat att förlora, oavsett vilken sport eller spel det gäller. Så när det kommer till fotboll vill jag bli etta i världen. 

 

Du vann ligan med INAC Kobe förra året. Hur var säsongen överlag för din del?
– Det var min första erfarenhet som fotbollsproffs och det fanns tillfällen där jag inte valdes ut i startelvan och istället fick göra entré från sidlinjen. De stunderna gjorde att jag fick nya perspektiv om fotbollen, för jag hade spelat ordinarie genom hela min karriär fram tills dess. Den förra säsongen gav mig således många viktiga erfarenheter för mig som spelare.

 

Hur skulle du beskriva din spelstil?
– Jag är inte den som gör jättemånga eller visar upp massa tekniska finesser i vanliga fall, för mig handlar det mer om att ha den starkaste vinnarmentaliteten där ute.

 

Vad hoppas du uppnå med tiden här i Bajen?
– Jag vill visa upp mitt sätt i matcherna och på så sätt bidra till att laget vinner matcher – något jag hoppas bli ihågkommen för här i Hammarby

 

Läs mer om Maika här.

 

Tumnagel: G40 Studio

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS