toggle menu

Hylla jubilaren Tegström på Zinken i morgon!

Av Redaktionen, Publicerat för 7 år sedan.

Lördagens bortamatch mot Kristianstads DFF blev Madeleine Tegströms 150:e i Damallsvenskan, och över 100 av dessa har hon spelat i Bajens dress. – Hon kan träna, träna och träna och presterar alltid på en jämn, hög nivå, konstaterar Olof Unogård. – Hon är verkligen en evighetsmaskin, tror faktiskt aldrig att jag har sett henne trött, säger Olga Ekblom. Jubilaren hedras i samband med onsdagens hemmamatch mot LB07, 15.00 på Zinkensdamm. Slut upp, du också!

 

Med sina 34 år är Madeleine Tegström mest rutinerad i Bajens spelartrupp, och i helgen gjorde alltså hon sin 150:e match i Damallsvenskan. ”Madde” har även gjort två landskamper, med F16 och U19. Bland lagkamraterna i Blågult fanns då bland andra Lotta Schelin, Nilla Fischer och Hedvig Lindahl.

 

Karriären började i småländska Tenhults IF och fortsatte i IFK Jönköping och IFK Öxnehaga, innan det blev allsvenskt spel med Falköpings KIK. Falköping ramlade ur Damallsvenskan 2007, och då väntade en flytt till Stockholm och Hammarby för innermittfältaren. Inför säsongen 2012 lämnade Tegström klubben för AIK, men hon återkom till Söder inför den allsvenska comebacken 2015. Hittills har Tegström stått för två mål i Damallsvenskan. Det var nära ett tredje i Kristianstad, men ribban stod då i vägen.

 

Olof Unogård, huvudtränare:
– ”Madde” är en evighetsmaskin. Hon är nästan aldrig skadad eller sjuk, och det är såklart en stor faktor bakom att hon nått 150 matcher i serien. Hon kan träna, träna och träna – och presterar alltid på en jämn, hög nivå. För tillfället är hon dessutom i strålande form. Att hon likt ett vin blir bättre med åren kanske inte stämmer fullt ut… men hon är imponerande konsekvent, år ut och år in. Lite mer som vanilj eller vinäger, kanske!

 

Olga Ekblom, lagkapten:
– Det finns mycket att säga om ”Madde”! Hon är verkligen en evighetsmaskin – tror faktiskt aldrig att jag har sett henne trött. Utanför planen är hon också en riktig klippa. Alltid glad, snäll och oerhört omtänksam. ”Madde” är en trygg punkt i omklädningsrummet.

 

”Madde” hyllas i samband med onsdagens allsvenska hemmamatch mot LB07. Avspark på Zinkensdamm: 15.00. Köp biljett här!

 

Foto, i Bajen-tröjan 2008 och 2017: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS