toggle menu

Julkalendern, lucka 11: Det smakar blod, men det är det värt

Av Redaktionen, Publicerat för 7 år sedan.

Dagens kalenderlucka behandlar sammanträffandet att Bajen möter IFK Mariefred två gånger om denna helg – i går futsalseger, i kväll hemmamatch för de serieledande handbollsdamerna. Här tittar vi på en Hammarby-låt som snart har ett decennium på nacken. Läge för fler lyssningar, denna matchdag.

 

Länge spelade Hammarbys handbollsdamer i samma Division 3-serie som IFK Mariehamn, och delar av redaktionen övervägde att göra en pittoresk tripp till Åland. 2011 lade dock Mariehamn ned handbollsspelandet, kanske delvis på grund av böket med resorna för att delta i det svenska seriesystemet. Sedan dess har en nästan lika dramatisk scenförändring skett med Bajens handbollsdamer, som efter att sånär ha upplösts 2009 hållit till i treans övre mittskikt.

 

Den pågående säsongen har gått som på räls – segrar i de sju matcher som hittills spelats. På räls kan man visserligen också åka i Mariefred, som väl är minst lika idylliskt som Mariehamn med ångloksdragna museiföremål, fast den sörmländska ortens IFK har likväl haft en tuff tågresa hittills i vinter. Laget återfinns sist i tabellen med endast en seger. Hammarby är serieledare och storfavorit inför söndagskvällens match i Eriksdalshallen. Detta blir, kuriöst nog, andra gången under denna helg som HIF och IFK Mariefred möts – i går vann ju Bajens futsalherrar, som även de är utan poängförlust hittills, på bortaplan.

 

Om du är en av de hundratusentals svenskar som fängslats av det pågående europamästerskapet i Sverige, på TV och på klassiska Hammarby-arenan Hovet, eller bara känner för att hitta på något i kväll – så ta med dig en vän till Eriksdalshallen för Bajen handboll ska upp igen! Avkast: klockan 19.20. Entré: fri. (Det går till på köpet utmärkt att hinna dit efter hockeyherrarnas sista hemmamatch i grundserien, mot Hudiksvall kl 16.00.)

 

Men vad har då detta med årets julkalender på hammarbyfotboll.se att göra? Jo, precis som delar av redaktionen har en faiblesse för besynnerliga bortaresor, så är det ju för somliga extra tillfredsställande att presentera Bajen-låtar som sajtbesökaren sannolikt aldrig hört förr. En sådan är ”Vi e Hammarby handbollstjejer” från 2007, där laget sjunger in en kampsång med hjälp av sångerskan Sandra Windahl och musikern Micke ”Mimo” Moberg. Omslaget har Martin Nauclér, som ju ligger bakom många grönvita böcker om sektioner och supportrar, skapat. Singeln är utgiven av HIF och innehåller även sångerna ”Söder, Hammarby” och ”Hammar”. Här är titelspåret:

 

 

Foto överst: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments