toggle menu

Julkalendern, lucka 20: Lo-lo-loj-loj

Av Redaktionen, Publicerat för 7 år sedan.

Någon gång brister det. I tjugonde luckan ryker fördämningarna all världens väg, när vi så här i slutet av 2016 minns ett Bajen-mittlås som för många grönvita var säsongens stora behållning.

 

Joseph Aidoos första framträdande i Hammarby var en U21-bortamatch mot Norrköping på Nya Parken, den 1 september 2015. Hammarbys säsong räckte gott och väl till A-slutspel, även om mötet med den suveräna seriesegraren ”Peking” blev en intensiv men ostrukturerad historia, där hemmalaget gick ifrån till 5-2-seger. Trots att Aidoo ännu inte fyllt 20, var han äldst i den backlinjen, som fick en alltför tuff uppgift mot ett meriterat östgötskt anfall.

 

Nyförvärvet, som anlänt från Ghana och Inter Allies på lån med köpoption någon vecka dessförinnan, var fullt förståeligt inte riktigt införstådd med de svenska vägavstånden – och fick utstå en del pikar från lagkamraterna när han tagit med sig en kudde till den korta bussresan. Den 25 oktober gjorde Joseph sedan A-debut mot Malmö FF, och då var det istället idel hyllningar.

 

David Boo Wiklander anslöt till Hammarby efter att senare under den nämnda hösten ha tagit SM-guld med just ”Snoka”, där det dock inte blev något nytt kontrakt. Den 4 april tillkännagav Bajen att backen börjat träna med klubben, och den 15 april kom beskedet att hans dispensansökan beviljats. Däremellan hann Boo Wiklander med att matchdebutera i grönvitt ställ, på en betydligt mindre scen än Nya Parken.

 

David startade när HIF besegrade Sirius på bortaplan i U21-serien, på blåshålet Lötens IP i Uppsalas mindre pittoreska delar, och när han klev av hade man en 2-0-ledning som trots blåsvart reducering och visst tryck blev till vinst. Aidoo gjorde 90 minuter i backlinjen, men Boo Wiklander användes som vänsterback, och det var först senare som duon spelade ihop sig på Kanalplan. Precis som Joseph gjorde David sin debut hemma mot MFF.

 

Hur det blev sedan vet vi alla. David stängdes temporärt av från Instagram efter att ha använt för många high five-smileys och hamnade av familjeskäl i Göteborg, och sin karriärs andra IFK, efter säsongen. Joseph sprider Bajen-evangeliet hemma i Ghana under uppehållets ledighet, med hjälp av nämnda app. Ett annat socialt medium är Youtube, och… nej, vi stannar där – och är fortfarande mållösa inför detta:

 

 

Foto i snurran: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS