toggle menu

Julkalendern – Lucka 22: Halsdukshavet

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Den grönvita supporterkulturen firade stora triumfer under årets säsong. Det blev nya publikrekord, och inte minst såg Tifogruppen till att vi fick njuta av en radda fantastiska tifon på våra läktare. Som en hyllning till vår publik i allmänhet och den grönvita tifokonsten i synnerhet ägnar vi årets julkalender åt några av de tifon vi fått uppleva genom åren. Bakom den tjugoandra luckan hittar vi ett tifo uppbyggt av halsdukar som inledde höstderbyt mot AIK 2019.

 

Hammarby – AIK, 22 september 2019

 

Andreas L Eriksson

 

Precis som på andra håll i landet började den dessutom sjungande Bajen-publiken att i större utsträckning bära klubbfärger då 1970-talet tog sin början, med brittisk Tipsextra-inspiration. För grönvitt vidkommande har en särprägel varit de enorma halsdukshaven vid inmarsch, då “Här é Hammarbys A-lag” sjungs och inte minst vid säsongens sista hemmamatch. Alla upptänkliga varianter av plagget höjs mot skyn och dessa scener tog tifogruppen fasta på vid 2019 års höstderby mot AIK. Och inte ens den mest envetne pyro-motståndaren kan förneka att den här sortens detaljer är snillrika, när de bidrar till att tifot “lever”.

 

Andreas L Eriksson / Bildbyrån

 

Ett oerhört viktigt toppmöte var vad som stundade. Och Hammarby tog ledningen även på planen, då Vladimir Rodić knappa halvtimmen in bemästrade en lyra in till höger i straffområdet, där han tog ner bollen med hjälp av axeln och högerfoten innan vänstern talade. Även vid “Vladis” 2-0-mål tidigt i andra halvlek var det en längre boll som bar frukt, och här petades bollen förbi AIK-målvakten innan den retfullt rullades i öppet mål. “Gnaget” fick till en reducering, men kom inte närmre.

 

Fotbollsförbundet och hockeyförbundet gjorde 1981 gemensam sak i en kampanj – illustrerad med Bajenhalsdukar.

 

Återupplev målen och höjdpunkterna från vinsten här:

 

Hjälp Tifogruppen fortsätta sitt fantastiska arbete – bli månadsgivare.

Eller bidra genom – Swish: 123 662 5438 / Bankgiro: 154-2158.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS