toggle menu

Julkalendern, lucka 5: Tills guldet är i hamn

Av Redaktionen, Publicerat för 7 år sedan.

Våren 2010 föll Hammarbys bandyherrar överraskande i kvartsfinal 1 mot Sirius. Vid första hemmamatchen på Zinken dök Plura Jonsson upp i tältet, och resten av slutspelet blev en saga som slutade i Bajens första guldjubel. I dagens lucka hittar vi Eldkvarn-frontmannens sporrande låt.

 

Vi stökar över det direkt: Plura Jonsson må ha bott i Stockholm de senaste 44 åren, men håller alltjämt på hemstadens IFK Norrköping. Äldsta sonen är dock Hammarby-supporter, och nog har Eldkvarn-sångaren med åren fått skapa en del grönvitt utrymme i hjärtat vid sidan av ”Snoka”. Låten tillsammans med spelare från Hammarby Bandy och Per Bredhammar, ”Hammarbysången”, kom 2011. Samtidigt släpptes även Pluras tolkning av ”Just idag är jag stark”. Allra helst hade vi listat den charmiga, discostruttiga demoversionen av bandylåten som först presenterades (någon som sitter på den?), men även denna förknippas ju med framgångsåren och de efterlängtade SM-gulden.

 

För att det ska bli fler triumfer framöver behöver Bajen stöd nu när tiderna är tuffare. I kväll kommer Vetlanda BK till Zinkensdamm – slut upp till matchstart, 19.00, eller ladda upp i tältet. Här finns biljetterna.

 

 

 

Foto i snurran: Peter Jansson (via hifhistoria.se)/Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS