toggle menu

Julkalendern, lucka 6: Hela gatan lyser grön och vit

Av Redaktionen, Publicerat för 7 år sedan.

I julkalenderns sjätte lucka hör vi en Bajen-låt av en flerfaldigt grammisbelönad artist, som lyfte taket redan vid urpremiären på Bajen Aid, och via skakiga mobilupptagningar höll sig kvar långt framme i supportrarnas medvetande. Den framfördes även vid första matchen på Tele2 Arena, och spelades slutligen in till Hammarby Fotbolls 100-årssingel.

 

Sofia Karlsson, född 1975, växte upp i Enskede och albumdebuterade som soloartist 2002. Genombrottet kom tre år senare med Dan Andersson-tolkningarna på skivan ”Svarta ballader”, som både sålde guld och belönades med en grammis, en utmärkelse som även nästa platta renderade. På det första albumet med helt egenskrivna låtar, ”Söder om kärleken”, fanns sedan sånger om Skärmarbrink, Blåsut och Årsta. Ingen jätteskräll då, att klubbsympatierna är de rätta. Karlssons senaste utgivning är ett samarbete med Martin Hederos. I fjol spelades även ”Gamla Hammarby” in ordentligt:

 

 

Först hade låten luftats, och omgående lyft taket, på stödgalan Bajen Aid våren 2012:

 

 

Låten blev redan i realtid mycket omtyckt. Följande sommar, när Bajen spelade den första matchen på Tele2 Arena, fick många av de 29 175 på plats åter avnjuta den:

 

 

Och när Hammarby Fotboll i fjol fyllde 100 år spelades ”Gamla Hammarby” äntligen in på riktigt, tillsammans med Trio Me’ Bumba:

 

 

Foto i snurran: Youtube

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS