toggle menu

Julkalendern - Lucka 7: Från barnsben till gravsten

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Den grönvita supporterkulturen firade stora triumfer under årets säsong. Det blev nya publikrekord, och inte minst såg Tifogruppen till att vi fick njuta av en radda fantastiska tifon på våra läktare. Som en hyllning till vår publik i allmänhet och den grönvita tifokonsten i synnerhet ägnar vi årets julkalender åt några av de tifon vi fått uppleva genom åren. I den sjunde luckan hittar vi ett barnboksinspirerat tifo från hemmaderbyt mot AIK 2017. 

 

Hammarby – AIK, 10 september 2017

 

Andreas L Eriksson / Bildbyrån 

 

Den klassiska derbynerven låg i luften och efter att Bajen vunnit vårens båda rivalmöten var optimismen påtaglig. Spelarna fick till inmarschen avnjuta ett barnboksinspirerat tifo. Två stora banderoller var grunden i tifot med texterna – “Hammarby Idrottsförening” och “Från barnsben till gravsten”. Under den senare texten kunde vi se sex stycken illustrationer som visualiserar strofen; att HIF finns med en från barnsben till gravsten, ackompanjerat av en grönvitrandig mosaik.

 

Illustrationerna i tifot är inspirerade av figurerna i Mati Lepps böcker. Han har bland annat tillsammans med Lasse Anrell skrivit fotbollsböckerna om Spinkis och Blixten, med tydlig Bajenkoppling.

 

Mati Lepps figurer har tydliga 50-talsdrag, men inslag av moderna föremål för att förankras i samtiden, och många detaljer i hans illustrationer kännetecknas av grönvita ränder. Tifogruppen tog fram illustrationerna med inspiration av Lepps illustrationer. Illustratören var även delaktig i processen kring tifot. 

 

Från barnsben…

Andreas L Eriksson / Bildbyrån

till gravsten. 

 

Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån 

 

Efter denna vackra visuella inramning blåstes matchen igång. Matchupptakten är intensiv med klara lägen åt båda håll och det dröjer inte mer än tolv minuter innan Pa Dibba rullar in 1-0. Sedan trycker AIK på och precis innan halvtid gör Kristoffer Olsson 1-1 via en frispark strax utanför straffområdet. AIK har sedan flera lägen för att avgöra, men Johan Wiland står stadigt i mål och matchen slutar oavgjort. 

 

Se sammandraget från matchen här:

 

 

Simon Hastegård / Bildbyrån

 

Hjälp Tifogruppen fortsätta sitt fantastiska arbete – bli månadsgivare.

Eller bidra genom – Swish: 123 662 5438 / Bankgiro: 154-2158.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS