toggle menu

Kathrine Larsen stärker Bajens målvaktsbesättning

Av Mattias Jansson, Publicerat för 2 år sedan.

Hammarby och 28-åriga danska målvakten Kathrine Larsen är överens om ett kontrakt som gäller vårsäsongen ut. Eftersom Anna Tamminen nyligen opererat handen och inte är aktuell för matchspel än på ett tag, så får hon och Hannah Kohl alltså sällskap i Bajens målvaktsbesättning av fyrfaldigt A-landslagsmeriterade Larsen, som senast representerade norska Klepp IL. Hon är spelklar redan till helgens cupmatch.

 

Kathrine Larsen växte upp i de västliga delarna av Köpenhamn och började i sexårsåldern spela fotboll för kvartersklubben Herstedøster Idræts Club. Hennes fortsatta fotbollsfostran stod närbelägna Ballerup-Skovlunde Fodbold för, medan det i ungdomsåren också blev en college-vända i kaliforniska Stockton och spel för University of the Pacific. När elitkarriären skulle påbörjas, var det naturligt nog storklubben från huvudstadens västra regioner som tog del av hennes tjänster.

 

Larsen som mäter 182 centimeter vaktade Brøndby IF-buren i tio seriematcher, men tog för första gången hand om förstahandskarna i FC Nordsjælland, som hon representerade hösten 2019. Därefter värvades hon av Djurgården, där hon också var förstavalet under säsongen 2020, med 17 damallsvenska framträdanden. Den 7 mars samma år gjorde hon dessutom, efter tio matcher i ungdomslandslag, sin A-debut för Danmark – i 2-1-segern mot Sverige i Algarve Cup. Första nollan för Danmark kom i hemmavinsten mot Israel under hösten, och Larsen vaktade också buren sista halvtimmen mot Italien häromveckan.

 

2021 spelade Larsen för norska Klepp IL. Som lagkapten vaktade hon buren i dussinet av Toppseriens 18 omgångar. Den grönvita klubben från småstaden utanför Stavanger hade under ett par år utmanat i toppskiktet, men fjolåret slutade med jumboplacering och degradering. Därefter har Larsen stått utan klubb, och med Tamminens operation i åtanke följde hon med Hammarby på träningslägret i Spanien. Väl där höll hon nollan i sina tre halvlekar; den andra mot Rosenborg och i mötet med Brann, och gjorde alltså ett så pass bra intryck på ledningen att det nu kritats på ett kontrakt för Bajens vårsäsong.

 

Hammarbys sportchef Johan Lager:
– Kathrine var med oss i Marbella och gjorde ett bra intryck både som spelare och person. Hon smälte in i gruppen snabbt dessutom, och har erfarenhet från danska ligan, Damallsvenskan samt från danska landslaget med sig. Skönt att få in henne med kort varsel och täcka under perioden Anna är skadad.

 

Kathrine Larsen:
– Det känns väldigt bra, det är ett fantastiskt lag jag får vara en del av. Jag har fått en väldigt bra bild av allt från faciliteter och ledare till supportrar och spelare.

 

Hör mer från Kathrine i veckans avsnitt av Just idag, som släpps under fredagsmorgonen.

 

 

Foto: hammarbyfotboll.se

ANNONSER

Comments

comments