Klar seger med läckra mål mot Juventud

Av Mattias Jansson, Publicerat för 1 år sedan.

Motståndet i tisdagens träningsmatch var något beskedligare än det i lägrets första 90-minutare och Hammarby tog en komfortabel 3-0-seger, som grundlades i mitten av första halvlek då Montader Madjed svarade för två riktigt läckra baljor på nio minuter. Slutsiffrorna fastställdes då Melvin Bajrovic nickade högt och hårt i nät, på en högerhörna.

Juventud de Torremolinos, nykomlingar i fjärdedivisionen, uppträder vanligen i grönvitrandigt men då en träningsmatch mot Hammarby stod på dagens program använde andalusierna det ljusblåa bortastället mot de helgröna gästerna. Bajen ändrade om ordentligt i startuppställningen, där Loret Sadiku efter ett sent beslut ställdes över till förmån för Amadou Sabo.

Matchinledningen var avvaktande, men då elva minuter avverkats utbytte lagen varsin halvchans. För spanjorerna var det paraguayanske vänsteryttern Alexis Chamorro som sattes i skottläge, men han fick rejäl snedträff. Och kort därpå svarade Montader Madjed för en fin aktion som gav Fredrik Hammar högerinläggsläge, men lyftningen blev alltför brant för de framstörtande lagkamraterna.

Det skulle dock inte dröja längre än till halvlekens mitt, innan Madjed fick utdelning för sin företagsamhet. Han skar in från sin högerkant och placerade elegant in ledningsmålet med vänstern, i bortre burgaveln. Nio minuter därpå var HTFF-sommarvärvningen från Varberg också tvåmålsskytt. Juventud struntade helt sonika i att säkra hemåt med någon utespelare då man tagit sig till en högerhörna och Hammarbys omställning blev därmed gigantisk – när Gustav Ludwigson sidledspassade till Montader på egen planhalva var smålänningen fri från 60-70 meter. Gott om tid att tänka alltså, men det var inget som störde – 17-åringen skottfintade ner hemmamålvakten Javi Cuenca och chippade därpå dit 0-2 över densamme.

Med några minuter kvar till paus gjordes Sabo ner bryskt för tredje gången på kort tid, där han också behövt medicinsk tillsyn vid varje tillfälle. Nu var det lika bra att linka av då knäet kylts ner, och lämna plats för Loué Bayere Junior. Anfallaren tog plats centralt där framme medan Ludwigson fick agera från vänster. Davor Blažević som varit rätt så sysslolös fick avsluta sin halvlek med en parad då försvararen José Urbina fyllde på och sköt. Och någon VM-tilläggstid var det inte fråga om; tvärtom blev båda halvlekarna något kortare än 45 minuter…

Ian Pettersson löste av mellan stolparna och kunde även han hålla nollan i sin matchhälft, som till stor del var en transportsträcka till genomkörare. Några noterbara saker hände emellertid. Mads Fenger har ju fot för frisparkar och straffar, men frågan är om han någon gång i livet slagit en hörna. I dag var det hursomhelst dags – och visst blev det småfarligt på högerlyftningen fyra minuter in. I nästa minut gick Loué in tufft mot målvakten – och ytterligare minuten senare fick Hammar ett jack i kinden med blodvite, speluppehåll och sjukhusbesök för att sy som resultat. Mittfältaren, som ersattes av Abdelrahman Saidi, mår trots allt bra.

Varken ”Abdo” eller någon annan utmärkte sig nämnvärt framgent, även om just han skulle få lite av en huvudroll vad det led. Madjed var nära ett ännu grannare mål än hans två första, då han gjorde bort flera blåklädda innan avslutet täcktes i sista stund. Hörnan skulle dock resultera. Saidi lyfte in bollen som Bajrovic skickade upp i nättaket med en kraftfull nick ur främre ytan. Torremolinos replikerade med ett jätteläge, men Segunda-meriterade veteranen Gerrit Stoeten sköt långt utanför i praktläge.

När HIF gått framåt i planen efter insparken fick Loué frispark emot sig, och ivorianen visade förbluffat upp sin sönderrivna tröja för huvuddomaren som inte lät sig bevekas. Denna märkliga scen ingick i ett längre avbrott då HIF samtidigt gjorde sex byten. Bland annat lämnade Ludwigson för bänken – men hans tröja blev kvar på planen… eftersom Loué ju behövde ett helt plagg att lira i.

Då kvarten återstod fick Saidi syna ett direkt rött kort efter en närkamp, där det snarare såg ut som att motståndarspelaren olyckligt fick en smäll i ansiktet, än att det skulle röra sig om någon eftersläng. Juventud jämnade därefter ut bollinnehavet men 0-3 stod sig. Lagen hade varsitt läge i slutskedet. Dels stod inbytte Jusef Erabi för en fin aktion där han tog sig in från vänstersidan och fick praktträff på sitt avslut, men målvakten fick upp en näve. Och dels blev det farligt efter en hemmahörna, då Fran Castillo kunde avsluta rätt så ostört. Pettersson krönte en stabil halvlek med att både rädda och kasta sig över returbollen. Och den här gången fann domaren det för gott att blåsa av ett par minuter innan de 90.

Redan nu på torsdag är det dags för ny match, den tredje och sista på lägret. Bajen tar sig då an Antequera CF.