toggle menu

ANNONS

Köp matchprogrammet i kväll!

Av Redaktionen, Publicerat för 7 år sedan.

Till matchprogrammet mot Malmö FF har Jiloan Hamad intervjuats. Man har också pratat med supportern Christoffer Abrahamsson som bland annat arbetar med Grow Söderort och Bajen Fans Colombia. Supportrarnas Matchprogram köper du på Söder och vid arenan.

 

– En sak vi som gör matchprogrammet ofta får höra från köparna är att det innehåller så mycket att det räcker längre än matchen. Många läser artiklarna på krogen innan matchen eller på vägen hem, säger Magnus Hagström, redaktör för Supportrarnas Matchprogram.

 

Vad hittar man då i dagens program, vare sig man läser det före, under eller efter match?
– En rejäl spelarintervju har vi alltid och mycket info om bortalaget, med ett bra snack med deras tränare. En kul grej denna gång är att vi presenterar supportern Christoffer Abrahamsson ordentligt. Christoffer är hjärnan bakom Bajen Fans-projektet “Grow Söderort”, som stöttar ungdomar att komma med i Hammarbys supportergemenskap. Han har även börjat samarbeta med förre Hammarbyspelaren Sebastian Bojassén, som arbetar med utsatta ungdomar i Colombia.

 

– Och så vill jag tipsa om det historiska blocket, där vi i detta nummer berättar om åren kring 1922, då Hammarby hade slagläge att bli en svensk toppklubb. Man spelade SM-final detta år och hade ett riktigt starkt lag.

 

– Jag tycker även att vår supporterpanel är värd att lyfta fram – fyra supportrar dryftar där varje gång någon aktuell fråga. I detta nummer är ett av ämnena när vårt lag är redo att börja slåss om Europaplatser, och det är rätt optimistiska tongångar. Har vår panel rätt dröjer det bara ett-tre år.

 

Du nämner spelarintervjun, vem har ni träffat den här gången?
– Vi brukar ha bra timing med intervjupersonerna och den här gången blev det också rätt på sätt och vis, med en aktuell målskytt. Tyvärr blev ju Jiloan Hamad skadad efter sina två mål mot HBK, men eftersom våra intervjuer handlar om mycket annat än det dagsaktuella är det ändå bra läsning. “Jille” hävdar bland annat att han aldrig förlorat i ett Coopertest, förutom när han var korsbandsskadad, och att hans vision är att höja laget till samma nivå som sin publik.

 

Säljer ni programmet på de vanliga ställena?
– Ja, runt arenan och på krogarna i Globenområdet så klart. Men i dag börjar vi tidigt och säljer även på Södermalm, framför allt kring Medborgarplatsen. 69:ans Spel & Tobak på Götgatan har också program.

 

Supportrarnas Matchprogram kostar 30 kr och betalas kontant eller via swish 1234 1817 98.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS