VM-kval: Längre inhopp mot Georgien för "Madde" när Sverige vann

Av Redaktionen, Publicerat för 2 år sedan.

I VM-kvalpremiären borta mot Slovakien, som Sverige ju vann med 1-0, byttes Madelen Janogy in i 93:e minuten. I kvällens hemmamöte med Georgien blev det däremot lite mer speltid för “Madde”. Gästernas målvakt fick 42 avslut emot sig denna afton – Hedvig Lindahl inget. Segersiffrorna stannade ändå vid 4-0, därav två svenska mål sedan 60:e minuten då Janogy byttes in. Bajen-yttern hade sina lägen, bland dessa en nick i stolpen och ett närskott som mittbacken Nino Chkhartishvili räddade framför egen mållinje. Härnäst, den 21 oktober, väntar Irland borta för Sveriges del.

I samma grupp klev Finland in i kvalspelet under tisdagen hemma mot Slovakien och knep en 2-1-seger med Anna Tamminen på bänken.

Berglind Björg Thorvaldsdóttir fick chansen från start för sitt Island hemma mot Nederländerna men hade en lite tyngre kväll. Efter att “BB” klivit av i 63:e minuten satte gästerna 0-2 strax därefter, som stod sig matchen ut.