Lika i träningslägrets andra match

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Dagens möte mot Sydkoreanska Jeonbuk Hyundai slutade oavgjort efter en tuff och jämn match med mycket närkamper inför 132 på läktarplats i Marbella. Jeonbuk tog ledningen i mitten av första halvlek, men Bajen skulle kvittera i början av andra halvlek när Viktor Djukanovic gjorde sitt andra mål för Marbella-lägret. Efter att motståndarna vunnit boll i straffområdet och tagit ledningen igen var det Nahir Besaras tur att kvittera efter ett fint inspel av Alioum Moubarak.

Hammarbys andra träningsmatch under Marbella-vistelsen stod på agendan. Motståndet Jeonbuk Hyundai från Sydkorea var för Bajen obekant sedan tidigare, även om det fanns ett känt ansikte, nämligen tidigare allsvenske spelaren Moon Seon-min som spelade i Djurgården 2016-2017. Sydkoreanerna spelade fysiskt och tufft, där det tuffa spelet till stor del tilläts, men Bajen lyckades stå upp bra i närkamperna.

Motståndarlagets höga press försvårade Hammarbys speluppbyggnad även om de lyckades skapa en del grönvitt framåt och i den tolfte minuten visade Viktor Djukanovic återigen upp sig när han vek in från vänsterkanten och gick för avslut som tog i ribban. Sedan svängde det åt andra hållet och i den 19:e minuten gjorde sydkoreanerna 1-0 genom en snabb omställning och en crossboll till Lee Young på högerkanten som spelade in bollen längst marken i straffområdet där Song Minkyu obehindrat kunde ge Jeonbuk ledningen. I den 36:e minuten kontrade Hammarby i ett två mot en läge men lyckades inte denna gång heller, utan avslutet gick på målvakt.

Inför andra halvlek laddade Hammarby om mot en ny sydkoreansk elva. I den 50:e minuten gjorde Jeonbuk en misslyckad rensning som Alioum Moubarak fångade upp och snabbt spelade till Djukanovic i vänstra delen av straffområdet som äntligen fick in en kvittering, och en välplacerad sådan. Sedan slarvade Hammarby i uppspelsfasen och sydkoreanerna lyckades erövra bollen i straffområdet och tog återigen ledningen. Bajens andra mål för dagen kom sedan i den 64:e minuten efter fint framåtspel av Markus Karlsson till en löpande Alioum på högerkanten, som tog med sig bollen framåt och spelade in längst marken till Besara som utan hinder kunde kvittera. Efter det följde flera lägen åt båda håll, men där inget gav utdelning. Efter 68 minuter spelade bytte Hammarby in samtliga spelare från avbytarbänken och spelade klart matchen med en ny elva.

I nästa lägermatch, nu på lördag 15.00, tar sig herrarna an IK Brann, samma klubb som damerna mötte tidigare i dag.