toggle menu

Matchdag: Avspark 19.00 på Linköping Arena

Av Redaktionen, Publicerat för 3 år sedan.

I den åttonde damallsvenska rundan ställs tabelltrean Linköping mot femman Hammarby. Nya publikresktriktoner gäller, vilket innebär upp till 500 personer på läktarplats i kväll – där ryktet säger att en hel del grönvita lagt vantarna på en efterlängtad bortaplåt. Allt inför kvällens fajt hittar du i artikeln nedan.

 

 

Omgång 8 av OBOS Damallsvenskan

 

Motståndare: Linköpings FC.
Plats: Linköping Arena.
Avspark: 19.00.
Domare: Huvuddomare Albert Mustafa, assisterad av Emelie Elfstrand och Selma Griberg. Fjärdedomare är Emanoel Tanzi.
Matchsponsor på bortaplan: Marginalen Bank.

 

 

Följ Bajen och stötta klubben via Sportbladet Play

 

Du kan se alla Hammarbys matcher genom att teckna abonnemang hos Sportbladet Play för 199 kronor/månad. Registrerar du dessutom Bajen som ditt favoritlag och stannar i minst tre månader, så går 100 kronor i en kickback till Hammarby. Du kan avsluta ditt abonnemang när du vill. Priset per match ligger annars på 129 kronor.

 

 

HTV

 

Vi satte oss på ett soligt Hammarby IP för en längre intervju med Elise Kellond-Knight som ju är åter i grönvitt. Hör australiensiskan om beslutet att återvända till Södermalm, senaste årets tuffa rehabperiod samt känslan att få samlas med landslaget igen kommande vecka.

 

 

Vill du friska upp minnet från 3-1-segern över Kristianstad i föregående omgång finns sammandraget från mötet nedan.

 

 

Motståndarkollen

 

Linköpings Football Club: Förlagan till Linköpings FC är Bollklubben Kenty, bildad 1932. Kenty är en omdaning av delstatsnamnet Kentucky, där många av de vid tiden populära indianböckerna utspelade sig. Kvartersklubben tog 1968 upp damfotboll på programmet och startade snart även flicklag. Klubben gjorde påhälsningar i Damallsvenskan såväl 1998 som 2000 och 2002, men mäktade inte med att hänga kvar.

 

2002 fick Kenty en bra start och slog Hammarby med 3-1 inför 632 i hemmapremiären, men tog till slut bara 13 poäng. Den tydliga degraderingen följdes 2003 av en nästintill helt perfekt säsong i Söderettan – obesegrade, bara ett poängtapp, 64 poäng på 22 omgångar med 79-12 i målkvot. När allsvenskt spel åter stod för dörren, så gick laget in i 2004 som Linköpings Fotboll Club. LFC är en lite udda fusion mellan BK Kentys damsektion och LHC, stadens elithockeyklubb, som bildats 1976 då ishockeysektionen i just Kenty bröt sig loss och startade eget.

 

Läs hela texten här.

 

 

Publikinformation

 

Jo då, du läste rätt. I kväll spelar Hammarby sin första tävlingsmatch med bortastöd från läktaren, efter 15 månader av väntan. Här är samlad publikinformation för dig som finns bland de upp till 500 åskådare som ska se matchen på plats.

 

 

Matchtruppen

 

1. Anna Tamminen
2. Eva Nyström
6. Fanny Hjelm
7. Hanna Lundkvist
8. Ellen Gibson
9. Madelen Janogy
10. Emma Jansson
11. Ellen Wangerheim
13. Matilda Vinberg
14. Nina Jakobsson
15. Elsa Karlsson
16. Emilia Larsson
18. Alice Carlsson
19. Frida Thörnqvist
23. June Pedersen
24. Britta Gynning
27. Helén Eke
28. Mercy Sabuni Söderling

 

Mer om truppläget finns här

 

 

Foto överst: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS