toggle menu

Matilda framröstad till Månadens Spelare i april!

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

I konkurrens med de två andra nominerade, Kristianstads anfallare Evelyne Viens och Norrköpings kapten My Cato, har Matilda Vinberg röstats fram till Månadens Spelare i OBOS Damallsvenskan i april månad. Vinberg nätade i alla tre matcherna – mot Uppsala, Växjö och Linköping – och fanns dessutom på planen när Sverige tog sig an Danmark och Norge i VM-förberedande landskamper.

 

Motiveringen:
Hammarby flög ur startblocken i mars och vann allt under de första två månaderna. Mittfältaren Matilda Vinberg visade upp ett landslagsmässigt spel med bland annat tre mål. Månadens höjdpunkt: långskottet från 40 meter i 6-1–segern mot Växjö DFF.

 

Matilda Vinberg har trots sin unga ålder visat upp ett så pass moget mittfältsspel att hon börjat konkurrera om en plats i svenska landslaget. Efter en stark start på säsongen 2023 vinner hon Månadens Spelare, ett pris hon är glad över att ta emot.

 

– Ett stort, varmt tack till alla er som röstade fram mig till månadens spelare! Såklart vill jag också rikta ett tack till mina lagkamrater och Hammarby Fotboll, som också är en del av detta, säger Matilda om utmärkelsen.

 

Prispengen på 10 000 kronor har Matilda Vinberg valt att skänka till Samhällsmatchen. Vinnaren utses av en jury bestående av seriens lagkaptener, experter från Aftonbladet, Svenska Spel, Viaplay och Elitfotboll Dam samt en supporteromröstning.

 

Foto: Henric Wauge

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS