toggle menu

ANNONS

Mian tränar IK Frej Täby tillsammans med Foyston

Av Redaktionen, Publicerat för 4 år sedan.

IK Frej Täby har tillsammans med Hammarby har gjort klart med 2020 års tränarteam. Janne Mian kommer att ha huvudtränaransvaret och assisteras av Martin Foyston, som 2019 tränade Hammarbys P19-lag.

 

Janne Mian tog under förra säsongen över tränarposten i Frej tillsammans med Pablo Piñones-Arce. Piñones-Arce har som bekant tagit över Hammarbys damlag, medan Janne Mian nu tar huvudtränarrollen i Frej, och Martin Foyston blir assisterande tränare.

– Det känns väldigt inspirerande att få jobba med Frej och med utvecklingen av unga spelare. Det är där fokus kommer att ligga – på att utveckla individen och de kvaliteter som behövs för att bli elitspelare. Vi har därför en yngre trupp i år som känns spännande. Jag ser också fram emot att jobba tillsammans med Martin, som jag känner väl sedan tidigare, säger Janne Mian.

 

Martin Foyston (foto: hammarbyfotboll.se)

 

Hammarbys sportchef Jesper Jansson berättar att Hammarbys sportsliga ledning haft ingående diskussioner med Frejs styrelse efter lagets degradering till Ettan, och man har alltså landat i ett fortsatt samarbete.

– Tillsammans med Frej vill vi kunna erbjuda yngre spelare bästa möjliga utvecklingsarena, och hjälpa dem ta steget in i elitfotbollen. Hur vi ska få fram spelare från vår akademiverksamhet till A-laget eller elitfotbollen en av de frågor vi lägger allra mest tid på. Det var med anledning av det vi gick in i samarbetet med Frej från första början, och vi fortsätter vårt långsiktiga samarbete, men med en ännu tydligare inriktning på yngre spelare, säger Jesper Jansson.

 

Att Frej inte längre spelar i Superettan menar Jesper Jansson snarar gynnar ambitionen att utveckla spelare i sena tonåren och tidiga 20-årsåldern att nå elitfotbollen.

– Vi tror att Ettan kommer att vara en ännu bättre utvecklingsarena för våra yngre spelare, och vi är måna om att ta en position inom Stockholmsfotbollen för den här kategorin spelare från Hammarbys akademi, och från Norrort. Understödda av hela Hammarbys sportsliga ledarstab kommer Janne Mian och Martin Foyston leda arbetet med utvecklingen av spelarna, självklart i samarbete med Frejs organisation. Vi ser vi mycket fram emot den här satsningen tillsammans med Frej, avslutar han.

 

IK Frej Täbys ordförande Stefan Dejemyr ser fram emot det fortsatta samarbetet med Hammarby.

– Degraderingen från Superettan 2019 var en riktig kalldusch för oss i Frej, men med distans och många timmar av diskussion och planerande tillsammans med Hammarby så känner jag mig väldig hoppfull inför 2020. Tillsammans med Hammarby har vi en genuin vilja och ambition att ge unga fotbollstalanger de bästa av förutsättningar att utvecklas ytterligare, och med den Janne och Martin har vi tränare av yttersta klass. Ska bli mycket spännande att se hur långt truppens unga talanger kan nå i år, säger Stefan Dejemyr, ordförande i IK Frej Täby Herrfotboll, säger han.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS