toggle menu

ANNONS

Mohanad Jeahze lämnar för MLS

Av Love Gustafsson, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarbys vänsterback Mohanad Jeahze lämnar Hammarby för amerikanska DC United. Hammarby och DC United är överens om förutsättningarna för övergången, och Mohanad har nu skrivit på sitt personliga avtal.

 

Efter två och ett halvt år i Hammarby drar nu Mohanad Jeahze utomlands för att pröva lyckan i Major League Soccer, MLS, närmare bestämt i DC United som tränas av Wayne Rooney.

 

– Eftersom Mohanad var nära en flytt i somras men vi då valde att prioritera en allsvensk topplacering, så var vi förberedda på att han troligen skulle lämna i det här fönstret. Vi är väldigt nöjda och stolta över den utveckling Mohanad har haft hos oss, och där påminner hans kurva om Darijans. Han kom till oss från Mjällby som då var nykomling i Allsvenskan, och har vuxit ut till en av seriens bästa vänsterbackar. Vi önskar Mohanad stort lycka till, säger Jesper Jansson.

 

Mohanad Jeahze kom till Hammarby under sommaren 2020 och blev snart förstavalet på vänsterbacken. Under tiden i Hammarby blev han även landslagsman för Irak, och var del i det grönvita lag som tog klubbens första cuptitel. Totalt blev det 61 allsvenska matcher, fyra mål och 15 assist i Hammarby för Mohanad.

 

– I dag blev det klart att jag lämnar Hammarby. Jag vill rikta ett stort tack till alla lagkamrater, alla tränare jag haft, all personal runt omkring laget och till alla supportrar. Jag kom hit för två och ett halvt år sen med en dröm om att vinna en titel med Hammarby. Jag kan kolla tillbaka på tiden vi hade tillsammans och säga att drömmen blev uppnådd, vi vann en titel tillsammans. Slutligen stort tack till Jesper Jansson, Mikael Hjelmberg, Rickard von Yxkull och styrelsen för chansen att representera Hammarby. Det har varit en ära. Tack!, säger Mohanad.

 

 

Tack för din tid i Hammarby, Mohanad, och lycka till!

 

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS