toggle menu

ANNONS

Motståndarkollen: BK Häcken

Av Mattias Jansson, Publicerat för 7 år sedan.

Hammarbys bortamöte med Häcken spelades ju i den trettonde allsvenska omgången, och slutade med 2-0-seger för gänget från Hisingen, efter mål av Alexander Farnerud och Paulinho kring pausvilan. Hemma-revanschläge även i dag för Bajen, alltså. Här är en titt på hur Bollklubben Häcken presterat sedan dess, i det öppna sommarfönstret och i matcherna, och på det dagsaktuella truppläget.

 

Köp biljett till Hammarby-Häcken här!

 

Eftersom det bara är en månad sedan detta förra möte lagen emellan, så rekommenderas motståndarkollen från den 3 juli för dig som vill läsa in dig på Bollklubben Häckens historik – från kompisgänget i Kvillebäcken som lirade vid en ymnig häck, till de nutida bravaderna på Bravida Arena. Där finns även vinterövergångarna summerade, liksom Häckens innevarande säsong, fram till omgång 13. Det här blir således mer av en snabbtitt.

 

När det gäller sommarövergångar, så finns det fyra truppförändringar att notera hos BKH. 19-årige mittfältaren Gustav Berggren har lånats ut till Varberg där han omedelbart tagit en ordinarie tröja. Året äldre Albin Skoglund – barnbarn till “Ya” Skoglund – befinner sig i samma Superettan-sits, men har dock hamnat nästgårds, med spel i Örgryte under hösten. 24-årige anfallaren Shkodran Maholli, som inte fick det att stämma i Häcken, har gått till Sirius där det ju lossnat direkt. Det får man också lov att säga om höstsäsongens enda rekrytering hittills, AIK-lånade offensive mittfältaren Ahmed Yasin, som har precis samma facit som Maholli – två mål på tre matcher i den nya omgivningen.

 

Det för oss, inte speciellt osökt, in på nämnda matchfacit: en vinst, två kryss och en förlust. Efter segern mot Bajen väntade ännu en hemmamatch, men där drabbades Häcken av dubbla smällar – två gånger om. Viktige ghananen Nasiru Mohammed skadades kvarten in mot Malmö FF, och direkt därpå var släkten värst, när Alexander Jeremejeff gjorde matchens enda mål. Och under den tumultartade tilläggstiden blev såväl Egzon Binaku (bryskt stoppat friläge) som Erik Friberg (andra gula för protest mot detta) utvisade. Närmast att överlista Johan Wiland var målvaktskollegan Peter Abrahamsson, i 95:e.

 

Till nästa match, borta mot Jönköpings Södra, var Yasin spelklar. 26-åringen, fostrad i Forward men född i Bagdad och landslagsman för Irak, presenterade sig på bästa sätt – inbytt i 65:e och segerskytt i 78:e. Och då förstår ni att dagens motståndare har två kryss närmast bakom sig. Mohammed var tillbaka i spel och startelva på Studenternas, men fick återigen lämna planen i första halvlek. Den här gången efter en vårdslös satsning som gav rött kort direkt – fem minuter efter att han gjort matchens första mål. Den även fortsättningsvis händelserika tillställningen slutade 2-2 efter Sirius-kvittering med kvarten kvar; en besynnerlig sekvens där Abrahamsson först stod för en vass räddning, men sedan bara tittade på medan bollen vände sju meter uppe i luften och landade i skallen på – just det, Maholli. Dessutom gick Alexander Farneruds knä sönder i Uppsala och mittfältsmotorn missar resten av säsongen. Förra helgen tog slutligen Häcken emot Örebro, klubben där Yasin slog igenom. Återigen var BKH inblandat i ett mål mot tidigare lagkamrater; Yasin stötte dit 1-0, men man fick nöja sig med 1-1.

 

I dagens matchtrupp saknas Binaku, som fick sin tredje varning för året mot ÖSK, och Mohammed vars straff utmättes till detsamma som Pa Dibbas – två extra omgångar utan spel. Farnerud saknas ju, och som senast mot HIF är Jasmin Sudić, Alhassan Kamara och David Engström fortsatt långtidsskadade. Blir det Häcken eller Bajen som närmar sig medaljplatserna? Om några timmar vet vi.

 

Läs också: Truppen mot Hammarby (från bkhacken.se)

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS