toggle menu

ANNONS

Motståndarkollen: Dalkurd FF

Av Mattias Jansson, Publicerat för 5 år sedan.

Dalkurd ramlade ju ur Allsvenskan, men vi minns hur dyrt laget sålde sig i höstmötet på Gavlevallen – så lär laget uppträda även i afton, när cupmatchen på Tele2 Arena blir helt avgörande för utgången i grupp 4, där det sista kvartsfinalgänget ska fram innan lottningen som ju genomförs på arenan efter slutsignalen. Här får du koll på DFF inför kvällens match.

 

Fjolårets möten med Dalkurd var Hammarbys första genom tiderna, och nu blir det alltså en till batalj, trots att DFF ramlade ur Allsvenskan efter sin jungfrusäsong i finrummet. Bajen vann som bekant både hemma och borta i serien 2018, om än mindre komfortabelt på Gavlevallen, där exil-laget håller till även i år. Kvällens match blir ju helt avgörande för kampen om kvartsfinalplatsen i grupp 4, men Dalkurd tänker inte spela på det oavgjorda resultat som skulle ta dem vidare, meddelar lagets nye tränare Paul Olausson Supportrarnas Matchprogram.

 

Olausson har tidigare varit verksam i Karlstad BK, cupmotståndaren Varbergs BoIS och senast i Kongsvinger. Han är inte ensam om att vara ny i DFF, som efter degraderingen haft en stor omsättning i truppen. Tvåmålsskytten i höstmötet med Bajen, mittbacken Alex De John, har flyttat hem till USA och Orlando City. Eero Markkanen representerar numer en betydligt äldre klubb än Dalkurd, indonesiska PSM Makassar som häromåret firade 100 år. Ammar Ahmed hamnade i Syrianska liksom Andrew Stadler, medan Kebba Ceesay och Adam Ståhl gått till blivande stadsrivalen Sirius. Andra kännbara tapp är backprofilen Henrik Löfkvist som numer spelar för Kalmar FF och frejdige kantspelaren Simon Strand där Elfsborg gäller i år.

 

Det blev nästan en ”trade” med KFF på mittbackssidan – Markus Thorbjörnssons höstlån till DFF har gjorts permanent. Östersunds FK-backupen Andreas Andersson lär ta över förstahandskarna i Dalkurd och Joseph Ceesay går miste om chansen att lira med brorsan, men säkrar åtminstone att en grön tröja bär det efternamnet även 2019. Några telekom-miljarder har DFF inte att sätta sprätt på – inför årets säsong har det främst värvats från klubbar nedåt i näringskedjan; Umeå, Akropolis och Rynninge är några av de senaste adresserna.

 

Chanserna till en allsvensk återkomst är rätt så svårbedömda – och förstås är den Borlänge-bördiga föreningens cupspel också betydligt mer relevant för vår del. Till gruppspelet tog sig Dalkurd visserligen, fast det var med blotta förskräckelsen som man kunde lämna Kristinebergs IP som segrare. Karlberg, där Hammarby-fostrade bröderna Victor och William Garcia startade på mittfältet och offensiva Bajen-ungdomsduon Alenga Masimango och Marcus Kettler byttes in, hade 1-0 fram till den 80:e minuten. Då ordnade kulturbäraren Peshraw Azizi 1-1, i ett av hans få framträdanden under säsongen, och Leonard Pllana tackade för sig innan flytten till GAIS genom att avgöra i förlängningen.

 

Och i kväll är Dalkurd i förarsätet, i grupp 4. Den positionen har laget i kraft av 1-0-vinsten mot Varberg, inför blott 131 åskådare (räkna med bra många fler på bortasektionen i kväll), där Rawez Lawan bara behövde en minut på sig för att göra matchens enda balja – och genom 2-0-bortavinsten mot Eskilsminne. Är det något lag som presterat bäst i gruppspelet hittills, efter sina förutsättningar, så är det förstås EIF. Mot DFF skapade de blågula mer framåt än mot Bajen och kunde mycket väl ha luggat även dessa favoriter på poäng. Men så långt räckte gjorde det alltså inte. Dalkurd nätade nästan lika tidigt igen, nu efter två minuter, via Ferhad Ayaz. Och i slutminuterna kontrade just inbytte Peshraw Azizi in tvåan.

 

Hur är då läget i Dalkurds trupp? På sin sajt meddelar klubben att ett nyförvärvslån blivit klart under dagen, och det återstår att se om Elfsborgs högerback Christopher McVey finns med på bussen ner till Bajenland. Likaledes just lånade (men från ÖFK) ghananen Frank Arhin gör det i alla fall inte, då hans papper inte är klara. Annars står alla spelare till förfogande för uttagning. Räkna med en underdog som säljer sig lika dyrt som oftast var fallet i fjolårets allsvenska bottenstrid, utan att för den sakens skull bussparkera.

 

Läs också: Inför Svenska Cupen: Hammarby IF – Dalkurd FF (från dalkurd.se)

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments