toggle menu

Motståndarkollen: KIF Örebro

Av Eva Fransson, Publicerat för 7 år sedan.

I den tredje omgången av Damallsvenskan åker Söderbönorna till Örebro för att möta KIF Örebro. Sejde Abrahamsson kom från just KIF Örebro till Hammarby inför den här säsongen. Emma Jansson gick på andra hållet med mellanlandning i Eskilstuna United som hon kom från i år. Här är mer om KIF Örebro inför matchen.

 

1980 startade Karlslunds IF ett damlag i fotboll. Laget har varit i Damallsvenskan sedan 2003, även om klubben bytte namn till KIF Örebro inför säsongen 2005. I maratontabellen för Damallsvenskan från 1988-2017 ligger klubben tia med 14 säsonger. Totalt gör man den 16:e säsongen i den högsta serien. (Hammarby har 25 säsonger.)

 

2005 kom Pia Sundhage in som tränare i klubben. Trots Pia och några stjärnnyförvärv tog laget en mittenplacering i tabellen det året. 2005 var också senast som Hammarby vann i Örebro i Damallsvenskan.

 

Fem år senare kom första stora titeln när klubben vann Svenska Cupen för första gången. Då spelade Kristin och Marie Hammarström, Elin Magnusson och Marina Petersson Engström i laget. Av dem är det den sistnämnda som spelar kvar, då hon den här säsongen gjort comeback i klubben efter ett uppehåll.

 

2015 kom laget lite överraskande tvåa i serien efter FC Rosengård. Då ingick Sejde Abrahamsson nu i Hammarby i laget. Andra spelare var Carola Söberg, Lisa Dahlqvist, Michelle De Jongh och flera som spelar i klubben än idag. Det ledde till spel i Womens Champions League där de blev utslagna av Paris Saint-Germain. Förra året slutade de sexa i mitten av tabellen igen.

 

I årets serie har det bara spelats två matcher. KIF började på bortaplan mot Kopparbergs/Göteborg där man förlorade med 1-0. I andra matchen mötte man Kristianstad hemma på Behrn Arena och vann med 1-0 efter mål av den före detta hammarbyaren Emma Jansson. Inför den tredje omgången ligger laget på sjätte plats i tabellen med en seger och en förlust, +/- 0 i målskillnad och tre poäng.

 

För ungefär två månader sedan möttes KIF Örebro och Hammarby i en träningsmatch i Örebro. Matchen var jämn och slutade med hemmaseger efter att Julia Spetsmark gjort mål på straff några minuter före full tid.

 

 

Inför säsongen 2017

 

Spelare in:

 

Marina Pettersson Engström (comeback), Emelie Andersson (Mallbacken), Emma Jansson(Eskilstuna United), Jenny Hjohlman (Umeå IK), Frida Svensson (Eskilstuna United), Hanna Terry (QBIK), Fanny Andersson (Kolbotn), Emma Östlund (ÖSK Söder)

 

Spelare ut:

 

Marie-Éve Nault (slutar), Melissa Tancredi (slutar), Jennie Wecksell (tränare, Nora BK), Lina Domberg (slutar), Elin Johansson (slutar), Anna Björk Kristjánsdóttir (LB07), Verónica Pérez (Seattle Reign), Sejde Abrahamsson (Hammarby IF), Sarah Michael (Rynninge IK), Ogonna Chukwudi (Kristianstads DFF)

 

 

Damallsvenskan 2017:

 

Kopparbergs/Göteborg-KIF Örebro 1-0

KIF Örebro-Kristianstad 1-0

 

Skytteligan: 

Emma Jansson 1 mål

 

 

Tidigare möten:

2005-08-06 Damallsvenskan
KIF Örebro-Hammarby 0-2
Mål Hammarby: Marijke Callebaut, Salina Olsson
Publik: 578

 

2006-07-08 Damallsvenskan
KIF Örebro- Hammarby 3-1
Mål KIF: Pavlina Scasna 3
Mål Hammarby: Sara Johansson
Publik: 431

 

2007-04-11 Damallsvenskan
KIF Örebro-Hammarby 3-2
Mål KIF: Elin Magnusson, Pavlina Scasna, Hanna Pettersson
Mål Hammarby: Sara Johansson, Marijke Callebaut
Publik: 965

 

2008-04-21 Damallsvenskan
KIF Örebro-Hammarby 1-0
Mål KIF: Maria Nordbrandt
Publik: 1172

 

2009-04-19 Damallsvenskan
KIF Örebro-Hammarby 2-1
Mål KIF: Maria Nordbrandt, självmål
Mål Hammarby: Kristin Bengtsson
Publik: 712

 

2010-05-16 Damallsvenskan
KIF Örebro-Hammarby 2-1
Mål KIF: Marie Hammarström, Sanna Talonen
Mål Hammarby: Nazanin Vaseghpanah
Publik: 389

 

2011-05-21 Damallsvenskan
KIF Örebro-Hammarby 2-1
Mål KIF: Edda Gardarsdottir, Marie Hammarström
Mål Hammarby: Leena Puranen
Publik: 437

 

2015-09-01 Damallsvenskan
KIF Örebro-Hammarby 3-1
Mål KIF: Självmål, Sanna Talonen, Ogonna Chukwudi
Mål Hammarby: Emma Jansson
Publik: 813

 

 

Foto från försäsongsmötet i februari: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS