toggle menu

Motståndarkollen: Limhamn Bunkeflo

Av Eva Fransson, Publicerat för 7 år sedan.

Limhamn Bunkeflo 07, eller helt enkelt LB07, bildades 2007 genom en sammanslagning av klubbarna Limhamns IF och Bunkeflo IF i Malmös utkanter. Klubben är Skånes största fotbollsförening med 1400 aktiva barn och unga.

 

Köp biljett till Bajen-LB07 här!

 

På damsidan är LB07 den näst största klubben i Malmö, efter storklubben FC Rosengård. Förutom att klubben får fram egna duktiga spelare, har de även plockat talanger från just FC Rosengård som inte har platsat i Sveriges bästa lag. LB07 har ett ungt lag, precis som Hammarby. Den äldsta spelaren är 27 år gammal. Anna Björk Kristjansdottir är lagets äldsta spelare. Bland lagets unga talanger finns Nellie Lilja, Saga Ollerstam, Anna och Olivia Welin. De två sistnämnda har damallsvensk rutin från både Kristianstad och Vittsjö.

 

LB07 gör i år sin första säsong i Damallsvenskan och är det andra laget från Malmö, och ett av fyra lag från Skåne i serien. Och debutsäsongen har gått bra. Laget ligger på åttonde plats i tabellen, två poäng före våra egna Söderbönor. LB07 har vunnit två av sex matcher, i senaste matchen blev det vinst hemma mot Djurgården med 2-1. LB07 hade en tuff start på serien då man i debuten mötte de svenska mästarna Linköping. Det blev förlust med 3-0. I matchen efter var det Piteå som stod för motståndet. Matchen slutade oavgjort och klubben hade tagit sin första historiska poäng i Damallsvenskan.

 

I ett av många derbyn, mot Kristianstad blev det åter en förlust som följdes upp med en viktig 3-2 seger mot Vittsjö. Därefter blev det förlust mot Eskilstuna. LB07 har tagit poäng i varannan match. Det har blivit sex mål framåt och 13 bakåt. Precis som förra året är laget lite bättre än Hammarby framåt medan Bajen är bättre defensivt hittills.

 

Hammarby har naturligtvis aldrig mötts i högsta serien, men mötts ofta de senaste åren när de spelat i Elitettan. Fram till förra året har de grönvita varit starkast, men förra säsongen vann Malmölaget båda mötena.

 

LB07 har varit med i toppen av Elitettan sedan starten av serien 2013 och förra året var man överlägsen etta i serien, och gick upp i den högsta serien.

 

 

Inför säsongen 2017:

 

IN: Julia Welin (Höllviken), Emelie Erlandsson (comeback), Iina Salmi (FC Rosengård, lån), Anna Björk Kristjánsdóttir (KIF Örebro), Malin Winberg (Östersunds DFF), Eveliina Parikka (PK-35), Simone Rydahl (Brøndby IF)

 

UT: Sara Andersson (Borgeby FK), Fia PetterssonSabrina Viguier (slutar), Emma Ekman (Borgeby FK), Sophie Sundqvist (FC Rosengård), Josefine RydleMykaylin Rosenquist,

 

 

Damallsvenskan 2017

 

Linköping- LB07 3-0
LB07-Piteå 1-1
Vittsjö-LB07 2-3
LB07-Eskilstuna United 0-3
LB07-Djurågrden 2-1

 

 

Skytteligan:

 

De sex målen framåt har fördelats på följande spelare:

 

Anna Björk Kristjansdottir 2
Michaela Johnsson 2
Cecilia Pedersen 1
Mia Persson 1

 

 

Tidigare möten med LB07:

 

2013-10-20 Hammarby-LB07 2-1, Elitettan
Mål HIF: Emma Jansson, Hanna Olssson
Mål LB07: Sophie Sundqvist
Publik: 373

 

2014-10-11 Hammarby-LB07 1-0, Elitettan
Mål HIF: Sigrid Persson
Publik: 442

 

2016-11-05 Hammarby-LB07 0-1, Elitettan
Mål LB07: Michaela Johnsson
Publik: 1021 (Tele2 Arena)

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS