toggle menu

ANNONS

Ordförande har ordet: ”Viktiga bitar på plats”

Av Mattias Fri, Publicerat för 11 månader sedan.

Med en handfull matcher kvar av fotbollssäsongen 2023 ger ordförande Mattias Fri en lägesrapport från klubben.

 

Kära bajare,

 

Vi går nu in i fotbollssäsongens slutskede efter att ha upplevt en sensommar och höst där vi fått en hel del på plats vad gäller nyckelpositioner i vår organisation, och sportsligt har våra representationslag varit framgångsrika. Ledarstaben för herrlaget har hittat en spelmodell för vår unga trupp som givit goda resultat, även om de två senaste hemmamatchernas sena poängtapp svider.

 

Vårt damlag har efter VM-uppehållet ätit ikapp poängmässigt i tabelltoppen och slåss på allvar om det SM-guld vi alla längtar efter. Det ser ut att bli en oerhört spännande slutkamp i OBOS Damallsvenskan och prognoserna för att nå vårt delmål, att ta en Europaplats, ser mycket goda ut. Jag uppmanar alla grönvita att stötta vårt damlag på plats, särskilt i de två avslutande hemmamatcherna i höst mot Linköping respektive Häcken, som kan bli direkt avgörande i kampen om guldet.

 

När det gäller vår sportsliga organisation har två mycket viktiga bitar fallit på plats, där Mikael Hjelmberg permanent givits rollen som sportchef för herrlagsverksamheten, samtidigt som Adrian von Heine rekryterats som teknisk chef.

 

Vad som återstår är nu att få in vår head of football som kommer ha det yttersta ansvaret för hela vår fotbollsverksamhet, alltså båda våra representationslag, HTFF och akademierna. Vi har kommit långt i rekryteringsarbetet och vi hoppas kunna presentera denna person senare i år. Här är det naturligtvis viktigt att vi får in bästa tänkbara kandidat och det får ta den tid det tar. Redan nu har vi en stark och kompetent sportslig organisation, där Adrian nu bistår i det dagliga arbetet, och när vi hittat vår head of football är vi övertygade att vår verksamhet kommer lyfta ytterligare.

 

Redan under detta år har vi fått se flera konkreta exempel på att både vår pojk- och flickakademi fostrar spelare som är rustade att sätta starka avtryck i våra representationslag – och med den organisation vi nu bygger har vi en stor tilltro till att dessa exempel kommer att bli allt fler under kommande år, och avtrycken ännu starkare.

 

Vårt projekt vid Gubbängsfältet går framåt, där vi i framtiden kommer att ha vår bas för akademiverksamheterna, vilket kommer gynna vår talangutveckling ytterligare. För vår breddverksamhet är planbristen alltjämt en utmaning som vi ständigt jobbar med, för att kunna ta emot alla de barn som vill spela fotboll i Hammarby. Vårt utvecklingsblock fortsätter ändå att växa, om än inte i den takt som den skulle kunna göra ifall planförutsättningarna var bättre.

 

Vidare kan vi med glädje konstatera att våra sponsorintäkter fortsätter att öka och vi har en stabil ekonomisk grund att stå på. Men det sker förändringar i vår omvärld som vi inte är opåverkade av. Inflationen och den svaga kronan är faktorer som vi behöver förhålla oss till i budgetarbetet inför nästa år. Kostnaderna har kort sagt ökat. Vi har även identifierat ett litet publiktapp på herrlagets matcher, vars orsaker vi just nu utreder grundligt. Att vi alltjämt har det bästa stödet och trycket råder det ingen tvekan om, men vi ska också fortsätta att växa på publiksidan.

 

När det gäller vår omvärlds påverkan har vi ett allmänt skärpt säkerhetsläge. Nyligen presenterade polisen en rapport som visar på att den organiserade brottsligheten letar sig in i idrottsrörelsen, vilket är en realitet som vi kommer att behöva parera. Vi ser också att ordningsstörningar och skadegörelse i samband med våra matcharrangemang ökat under de senaste åren. Detta lägger vi stort fokus på att komma till rätta med.

 

Med det sagt vill jag understryka att Hammarby IF befinner sig på en bra plats och att vi ser fram emot en god och spännande grönvit framtid.

 

Mattias Fri, ordförande Hammarby Fotboll

 

 

Foto: Mattias Saaranen

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS