toggle menu

P19: Amoo tremålsskytt mot Djursholm – "Ligger bakom mycket"

Av Redaktionen, Publicerat för 4 år sedan.

Medan F19-laget var spellediga den gångna helgen påbörjade P19-laget sin fortsättningsserie, där man senare stöter på Brommapojkarna, Sirius och Lidingö. Hammarby inledde med en trepoängare på Djursholms IP, som dock satt långt inne. Akinkunmi Amoos tredje balja i 82:a blev 3-2-segermålet och lagen hann med ytterligare varsitt mål.

 

HIF-tränare Fredrik Samuelsson om 4-3-segern:
– Motståndarna startar matchen med en hög press som vi stundtals har lite problem med att hantera. Detta leder till en del bolltapp på egen planhalva vilket i sin tur renderar lägen för Djursholm. Utöver bolltappen har vi en del bekymmer med deras djupledsspel. Efter halva första halvlek börjar vi få kontroll över matchbilden och spelet förläggs mestadels till motståndarnas planhalva. Dock skapar vi inte särskilt många målchanser eftersom vi envisas med centrala genombrott, istället för att använda kanterna.

 

– Till andra halvlek korrigerar vi det sistnämnda och vi börjar skapa målchanser mer frekvent. Med hjälp av spelvändningar får vi längre anfall och tack var det även en bättre återerövring. Vi bör punktera matchen tidigare men tyvärr kvarstår våra brister defensivt vilket gör att det lever hela vägen in i mål. Här behöver vi sluta bjuda på tekniska misstag i vår speluppbyggnad, för att kunna ta nästa steg i vår utveckling som lag. Om någon spelare ska lyftas, så är det Amoo. Han ligger bakom mycket offensivt och visar också upp ett mycket bra presspel.

 

Matchfakta finns på denna länk.

 

Arkivfoto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments